in

Hilarische video toont massa’s strandgangers die proberen om beruchte lastige zandduinen op te klimmen

zandduinen
Beeld: TikTok

Hilarische beelden legden het moment vast waarop beruchte steile zandduinen een ravage aanrichtten onder strandgangers in Michigan.

Beruchte zandduinen

Tientallen feestvierders werden gezien terwijl ze worstelden om de beruchte gladde ‘Sleeping Bear Dunes’ te beklimmen, die waarschuwen voor een boete van $3.000 als ze de 110ft hoge muur van zand niet kunnen beklimmen. Hoewel veel kijkers opmerkten dat de hellingen niet moeilijk te beklimmen leken, was in de TikTok-video te zien hoe een man zijn toevlucht nam tot klimmen op handen en voeten terwijl hij worstelde om boven te komen. Elk jaar bezoeken meer dan 1 miljoen mensen het nationale park, waarvan velen naar de duinen gaan om hun geluk te beproeven tegen de zanderige uitdaging. De virale TikTok-video, die in een week al meer dan 4,5 miljoen keer is bekeken, begint met een onheilspellend bord dat mensen waarschuwt dat ze een boete krijgen als ze de klim niet halen.

‘Waarschuwing: Voorkom dat je onderaan vast komt te zitten!” staat er op het bord, eraan toevoegend dat “de enige uitweg omhoog is. Reddingen kosten maar liefst $3.000 voor degenen die vast komen te zitten op de heuvel, maar de fikse boete heeft weinig mensen afgeschrikt, want het beklimmen van de duinen blijft een van de populairste activiteiten in het park. Onderaan is ook een picknickplaats aangelegd om gezinnen naar de voet van Glen Lake te lokken, terwijl het nationale park ook een wandelpad aanbiedt naar Lake Michigan, een van de grootste meren van Amerika. Er is bijna geen strand meer over’, vertelde Glen Lake Fire Chief Bryan Ferguson aan MLive.com in 2019, toen de boetes slechts $2.280 bedroegen. ‘Er kan niet meer naar het strand gereden worden, en dat was onze primaire manier om mensen van het gezicht van de overlook af te krijgen.’

@chef_meff #sleepingbeardunes ♬ Married Life (From "Up") – Sergy el Som

Slachtoffers

Bemanningen moeten nu een reddingsboot gebruiken of 1.400 voet touw de klif af sturen om slachtoffers in veiligheid te hijsen. De National Park Service waarschuwde dat “klimmen naar de top van de Dune Climb inspannend maar de moeite waard is,” en “als je moe wordt voordat je de top bereikt, kun je gewoon terug naar beneden naar de picknickplaats – de zwaartekracht is aan jouw kant op de terugweg. Het Sleeping Bear Dunes park beslaat meer dan 32.000 hectare, met de populaire zandduinen die ongeveer vier mijl beslaan. Het werd in 2014 een nationaal park door president Barack Obama.

Ondanks een bord dat waarschuwde voor de gevaarlijke klim, vroegen kijkers zich al snel af hoe hard de zandduinen echt waren. “Ben ik de enige die denkt dat het er niet zo moeilijk uitziet?” zei er een. Een ander zei: “Mijn giftige eigenschap is dat ik denk dat ik zonder moeite boven kan komen. Mensen die de beklimming hebben geprobeerd, gaven echter toe dat het niet zo makkelijk was als het lijkt: “Ik heb als tiener de fout gemaakt om naar beneden te rennen… Ik was fit en toch kostte het me meer dan een uur en ik trok mijn leven in twijfel.

Bron: Dailymail

altaar

Stralende bruid waadt door het water naar het altaar na verwoestende tyfoon

biefstuk

Vrouw ‘ruïneert familiediner’ na bestelling van reusachtige biefstuk