in

Auto vliegt in brand nadat man zijn zonnebril op het dashboard achterlaat

dashboard
Beeld: Pexels & Facebook @Nottinghamshire Fire and Rescue Service

Met de zomer en de warmte in het vooruitzicht, koesteren veel mensen het verlangen naar het mooie seizoen en het genieten van de zonnestralen. Hoewel we ons bewust zijn van de schade die stormen kunnen veroorzaken door veranderingen in temperatuur en klimaat, zijn we minder bekend met de mogelijke schade die de zon kan aanrichten, afgezien van uitdroging. Een man was getuige van zijn auto die in brand vloog nadat hij zijn zonnebril op het dashboard had achtergelaten.

Zonnebril op dashboard

De tussenkomst van de brandweer was noodzakelijk. Laten we eens nader bekijken wat er precies is gebeurd. Het is van groot belang om altijd goed op te letten wat je in de auto achterlaat bij het verlaten ervan, omdat in sommige gevallen echte rampen kunnen ontstaan. De brandweerlieden van Nottinghamshire in het Verenigd Koninkrijk zijn zich hiervan terdege bewust en hebben een foto op hun profiel geplaatst die bij veel mensen angst heeft opgeroepen. De foto toont namelijk een auto die in brand is gevlogen, veroorzaakt door niets minder dan een zonnebril.

“De brandweerlieden van Nottinghamshire legden uit dat de zon extreem fel was, en dit moet op zijn minst een waarschuwing zijn dat het brand kan veroorzaken. Het is uiterst gevaarlijk om een zonnebril in de auto achter te laten. Daarom is het belangrijk om voordat je de auto verlaat te controleren wat er binnen ligt en ervoor te zorgen dat er geen reflecterende voorwerpen, zoals glas, aanwezig zijn. Anders bestaat er een reëel risico op brand door direct zonlicht. Wees altijd uiterst voorzichtig”, aldus de brandweerlieden.

Angst

Het beeld zorgde voor veel angst bij mensen, die besloten om te reageren op de foto die door de brandweerlieden was geplaatst. Ze konden niet geloven dat zoiets mogelijk was. Reacties zoals “Ik had nooit gedacht dat een zonnebril zulke schade kon aanrichten”, “Goede informatie, mensen zullen nu waarschijnlijk beter opletten” en opnieuw, “Goed gedaan, zo’n waarschuwing moet altijd gegeven worden. Het is te riskant om brand te veroorzaken door een eenvoudige nalatige fout.”

Bron: Curioctopus

texas

Man maakt een video waarop hagel met de grootte van een honkbal valt in Texas

model

Model onthult: “mannen zijn te verlegen om mij te vertellen dat ze zich tot aangetrokken voelen”