in

WTFWTF

Artsen verwijderen golfbal uit anus van tiener

golfbal

Artsen in Australië worstelden onlangs met het verwijderen van een golfbal dat vastzat in de darm van een 14-jarige jongen. De jongen stopte het namelijk in zijn anus volgens een verslag dat is gepubliceerd in een medisch tijdschrift.

Golfbal in anus

Gelukkig had hij geen pijn en belemmerde de bal zijn darmen niet. Maar röntgenscans toonden aan dat de golfbal zich had vastgezet in zijn sigmoid colon, het laatste deel van de dikke darm. Wat voor de artsen een hele uitdaging bleek te zijn. Er zijn namelijk meer dan twee uur gebruik om de bal fysiek te verwijderen door een intensieve procedure, terwijl de jongen onder narcose was. Er is ook gebruik gemaakt van een zuignap, een medisch net, een vierpuntsgrijper en een ballonkatheter.

De artsen verklaarden in het medische rapport: Rekening houdend met de terughoudendheid van de familie om een agressievere ingreep te ondergaan (bv. laparotomie) en met de afwezigheid van colonobstructie, besloten we om volumelaxeermiddelen te proberen om de passage van de golfbal te vergemakkelijken.

honk bal

Laxeermiddel

Hij kreeg een liter laxeermiddel en duwde de bal drie uur later met succes naar buiten. De artsen adviseerden de jongen om in de toekomst geen voorwerpen meer in zijn rectum in te brengen. De artsen adviseerden om toekomstige patiënten met een vreemd voorwerp in zich (als de darmfunctie niet wordt belemmerd) laxeermiddelen te geven in de hoop dat het voorwerp zonder chirurgische ingreep verdwijnt.

Een golfbal brengt door zijn mechanische eigenschappen unieke technische uitdagingen met zich mee bij pogingen om hem uit de dikke darm te verwijderen. Deze omvatten zijn grote omvang, sferische vorm, ondrukbaarheid en de aanwezigheid van kuiltjes, die een zuigdichting verhinderen.

Bron & Beeld: 9gag

sexy oma

Vrouw trekt zich niets van haters aan: ‘Ik ben een sexy oma die graag piercings en tatoeages zet!’

slaapkamer

Man ontdekt de ‘walgelijke’ gewoonte van zijn vriendin terwijl hij hun slaapkamer schoonmaakt