in

8 Redenen waarom tantes super belangrijk zijn voor kinderen

Beeld: Pixabay

Niet iedereen heeft een tante. Als je er wel één of zelfs meerdere hebt dan zul je misschien wel weten waarom tantes zo belangrijk zijn. Wij zetten 8 redenen op een rij waarom tantes onmisbaar zijn en een speciale plek binnen families innemen.

Check hieronder de 8 redenen waarom tantes onmisbaar zijn:

1.

Kinderen volgen het voorbeeld van niet alleen de ouders, maar ook van andere gezinsleden zoals broers of zussen. Ook tantes zijn nauw betrokken en worden al gauw als rolmodel gezien door kinderen.

2.

Tantes staan altijd klaar. Met genoeg uithoudingsvermogen voor een dagje dierentuin of een avond laat nog oppassen.

3.

Tantes kennen de kinderen vanaf hun geboorte. Zij staan dus net als de ouders op een belangrijke plek in het leven van het kind. Er is een sterke vertrouwensband en zo zijn ze vaak een van de eerste die oppast, en de routines en gewoontes van het kind kennen.

Foto: Pexels

4.

Soms is de tante niet veel ouder, maar heeft zij wel een bepaalde mate van volwassenheid bereikt. Zo vervult zij ook gemakkelijk de rol van een vriendin voor het kind. Er kan anders met tantes gecommuniceerd worden dan met de ouders en ook doen zij andere activiteiten samen.

5.

Tantes met kinderen is de jackpot! Het kind krijgt er niet alleen speelkameraadjes bij, maar creëert ook een hechte band met andere neefjes en nichtjes wat de familieband versterkt.

6.

Tantes bekijken dingen vanaf de tribune. Ze kan kinderen zo helpen anders naar hun ouders te leren kijken. Ook is het leuk om verhalen van het gezin van vroeger te delen met het kind wat ook weer de familieband versterkt.

Foto: Pexels

7.

Kinderen vertellen soms om verschillende redenen niet altijd alles aan hun ouders. Een tante kan hier een luisterend oor bieden zonder boos te worden, of te veroordelen. Ze kan ook advies en ondersteuning geven wat een positief effect heeft en een bijdrage levert aan de opvoeding van het kind.

8.

Ouders weten vaak wel dat een tante een onpartijdige neutrale rol heeft. Hierdoor worden zij vaak ingeroepen als bemiddelaar. Zo voelen de ouders en het kind zich gehoord en kan er een oplossing gevonden worden. Ook is de tante een vertrouwd persoon, wat het kind een gevoel van veiligheid kan geven. Tantes en hun speciale plek binnen de familie gaat verder dan de babyshower organiseren. Ze is een opvoeder, een vriendin, en staat altijd klaar!

Bron: Leefspiritueel

Beeld: Pexels

Medewerkers wiens afmelding op het werk in twijfel zijn getrokken

5 mensen die zich ziek meldden op werk, maar buiten werden gezien door hun collega’s

Bestuurder crasht met auto: was doodsbang voor een kleine spin