in

13-jarige skateboarder wordt eerste vrouw in de geschiedenis die 720 landt

skateboarder
Beeld: Instagram @Arisa Trew

Een 13-jarig Australisch skateboarder schreef onlangs geschiedenis toen ze de eerste vrouw werd die een 720 op een skateboard uitvoerde.

13-jarige skateboarder

En om de prestatie nog cooler te maken, slaagde Arisa Trew erin om de truc uit te voeren in het bijzijn van niemand minder dan skateboardlegende Tony Hawk. Trew is een 13-jarige skater en surfer uit Gold Coast in Australië, en ze deed mee aan Vert Alert, een toernooi dat door Hawk is opgezet om vert ramp skaten te promoten. Als onderdeel van haar race in de categorie Best Trick op de Salt Lake City bijeenkomst, slaagde Trew erin om twee volledige spins in de lucht uit te voeren – voor een totaal van 720 graden – waardoor ze de eerste vrouw is die ooit zo’n prestatie heeft geleverd.

Hawk was zelf pionier met de truc in 1985 en deed de eerste 900 – nog een halve omwenteling – in 1999. Als beloning voor haar inspanningen kreeg Trew een deel van de prijs van 75.000 dollar. De wedstrijd is opgezet om de verticale discipline te promoten, die onlangs opnieuw werd geïntroduceerd op de X Games voor vrouwen. Nu heeft Trew zich gekwalificeerd voor die wedstrijd en – hopelijk – anderen geïnspireerd om actief te worden en op een board te stappen. Na afloop postte ze op Instagram: “Ik kan niet geloven dat ik mijn eerste 720 heb gehaald!!!

“En om het eerste meisje ter wereld te zijn dat een 7 landt in competitie, bedankt voor het plezier @thvertalert en iedereen die me geholpen heeft om het te landen!!!”Hawk deelde een video van Trew’s truc en zei: “Het niveau van vert skating blijft alle verwachtingen overtreffen, want @thvertalert bracht het hele weekend de beste prestaties van transition skating naar voren.

Voorbeelden

“Hier zijn maar een paar voorbeelden, waaronder @arisa_trew’s eerste 720 die net na de beste truc plaatsvond en het huis deed instorten. “We zijn er nog; kijk maar omhoog.” Arisa’s coach Trev Ward was ook vol lof en schreef: “Wat een geweldige ervaring en reis is het geweest met @arisa_trew om de 720 te landen in de competitie. “We zijn nog niet zo lang geleden begonnen met het proces en binnen een paar uur zette ze hem op wielen. “Toen moesten we naar Argentinië voor een @worldskatesb-evenement waar Arisa 7e werd. “We wisten dat @lillystoephasius super dichtbij was, maar ons oog is gericht op de Olympische Spelen van 2024. Met een beetje vrije tijd tussen Argentinië en Rome kwamen we naar de VS om deel te nemen aan @thvertalert die Arisa won.

“Toen de beste truc kwam vroeg ik haar wat doen we? Ze antwoordde een 720.” De coach ging verder: “Ik wist dat Lilly er ook voor zou gaan. Wat een geweldig scenario. De 2 beste vert skaters die het tegen elkaar opnemen om de 720 te landen voor de uitvinder van de trick @tonyhawk, “Tony gaf beide meiden tips over hoe ze de truc moesten doen.

“Met de hype van het publiek streden beide meiden om de trick en uiteindelijk landde Arisa de trick buiten de tijd, maar werd ze wel het eerste meisje in de geschiedenis dat de 720 wist te landen. “We wisten dat het er snel aan zat te komen. “We hadden alleen niet verwacht dat het op het wereldpodium zou zijn in plaats van op onze vert schans thuis in Australië. “Arisa heeft een geweldige mentaliteit en wilskracht om te slagen. “Gefeliciteerd Arisa, je bent geweldig. Bedankt aan iedereen die haar advies heeft gegeven.”

Bron: Unilad

onlyfans-model

Mannen leggen uit hoe het is om getrouwd te zijn met een OnlyFans-model

humanoïde

’s Werelds meest geavanceerde humanoïde robot probeert een kat te tekenen en laat mensen geschokt achter