in

Serveerster ontslagen na gulle tip van bijna 4,000 euro

serveerster

Een serveerster is ontslagen nadat ze een stevige fooi had aangenomen van een gast die ze bediende.

Serveerster in tranen

Serveerster, Ryan Brandt, bediende een tafel van meer dan 40 zakenmensen in een restaurant in Arkansas, toen ze een klein fortuin voor haar service kreeg. Niet iedereen is het er over eens en of je überhaupt service personeel een fooi dient te geven. Maar het is duidelijk dat deze specifieke groep diners hun fooi naar een hoger niveau heeft getild door duizenden aan de serveerster te geven.

Het opwindende moment in het restaurant ‘ Oven & Tap’ werd later op Instagram geplaatst door een van de aanwezigen. “Ik voel me nederig dat ik deel heb uitgemaakt van iets zo moois en genereus. Om iemand anders te zegenen zonder hen eerder te kennen.” schreef Rebecca Soto bij de foto. De video toont de gastheer van de avond, Grant Wise, die het dikke pak geld aan Ryan geeft. Hij zegt namelijk: “Iedereen aan deze tafel heeft bijgedragen of $ 100 fooi gegeven voor jou en voor de andere serveerster die helaas naar huis moest omdat ze zich niet goed voelde.” Ryan was ontroerd en in tranen door grote gebaar en uitte haar dankbaarheid aan de gasten.

Delen

Maar het lijkt erop dat de festiviteiten niet lang hebben geduurd. Na deze gebeurtenis vertelde de serveerster aan KNWA News: “Er werd mij verteld dat ik mijn geld aan mijn shiftmanager moest geven en dat ik 20 procent zou mogen meenemen.” Ze vertelde ook aan het nieuwsplatform dat ze al meer dan drie jaar bij Oven & Tap werkte en nooit eerder was opgedragen om haar fooi te delen met collega’s. Wise kwam al snel op de hoogte van het nieuws en vroeg vermoedelijk om het geld terug.

Nadat hij de fooi terugkreeg, gaf hij het terug aan Ryan. Maar deze keer buiten het pand om ervoor te zorgen dat ze elke cent ervan zou houden. Ryan ging echter weer het restaurant binnen en kwam erachter dat ze was ontslagen omdat ze het geld had aangenomen. Ze vertelde hoe erg ze dit vond, omdat ze het geld wilde gebruiken voor haar studieschuld.

Volgens Ryan was ze ontslagen door Oven & Tap omdat ze ‘het beleid had geschonden’. Inmiddels zijn Wise en gezel een GoFundMe-pagina gestart voor Ryan en hebben in slechts enkele dagen meer dan 7.785,63 euro voor haar opgehaald. Het restaurant heeft sindsdien een verklaring afgegeven waarin staat: “Na het dineren vroeg deze grote groep gasten of hun fooi aan twee specifieke servers kon worden gegeven. We hebben hun verzoek volledig gehonoreerd. Uit respect voor ons zeer gewaardeerde teamleden bespreken we de details rond het ontslag van een medewerker niet.” De groep zakenmensen die zichzelf de ‘100 dinner club’ noemt gaf kort daarna weer een grote fooi in een ander restaurant. Of de dame daar het geld mocht houden is niet duidelijk.

Bron: Unilad.com

Beeld: Instagram @rebeccasoto_legacy

vriendin

Man neemt vriendin geniaal beet: “Hoe heb je dat gedaan?”

Vrouw steelt op zeer opvallende wijze de aandacht tijdens trouwfeest