in

Vrouw onthult dat ze al twee jaar niet geschoren heeft: “Ik haatte mijn lichaamshaar”

Lichaamshaar

Een vrouw die zich al meer dan twee jaar niet meer scheert, heeft verteld hoe ze ooit haar lichaamshaar haatte. En dat ze het bewijs is dat vrouwen ook behaard kunnen zijn.

Haat voor lichaamshaar

Rosie Hewett, 27, won op de lagere school wedstrijden tegen jongens voor het hebben van de meest behaarde armen. Op 10-jarige leeftijd begon Rosie, die in de communicatie werkt, met harsen nadat ze zich steeds meer zorgen maakte. Ze herinnert zich hoe haar lichaamshaar haar ‘echt lelijk’ deed voelen, dankzij de wrede pestkoppen.

Tijdens de lockdowns in 2020 begon Rosie zich steeds minder te scheren en in 2021 stopte ze er helemaal mee. De afgelopen twee jaar heeft Rosie naar schatting 208 uur bespaard door te stoppen met haar ontharings-routine. Over het effect op haar zelfvertrouwen zei ze: “Nu heb ik het gevoel dat ik lekker in mijn vel zit, ik ben thuisgekomen bij mezelf. Rosie weet echter heel goed dat veel andere vrouwen soortgelijke ervaringen hebben gehad met schaamte voor hun lichaamshaar. Ze voegde eraan toe: “Ik voelde me echt lelijk in vergelijking met andere meisjes. En ik las al die tiener artikelen waarin laser ontharings-producten werden verkocht, alsof behaard zijn het ergste en meest afschuwelijke was dat je kon zijn.

Harsen

Toen ze 10 jaar oud was, stond Rosie’s moeder haar toe om het haar boven haar bovenlip te harsen en haar benen te scheren in een poging een einde te maken aan de wrede opmerkingen op school. Ze verklaarde: “Mijn moeder probeerde te helpen omdat ze niet wilde dat ik zou lijden zoals zij. Toen ik mijn benen voor het eerst liet harsen, begreep ik niet wat er gebeurde, want harsen doet pijn. Eerder was ze blij met het winnen van “harige arm wedstrijden” tegen haar mannelijke leeftijdsgenoten. Maar Rosie voegde eraan toe: “Als je in de puberteit komt, wordt lichaamshaar een ongewenst iets. Pas toen Rosie ouder werd, begon ze zich af te vragen waarom ze het nodig vond haar haar te verwijderen.

Ze vervolgde: “Ik ben al heel lang feministe en als je een feministische bril op hebt, zie je alles wat er mis is in de maatschappij. Zelfs al zijn het de kleinste dingen, ze stapelen zich op en houden het patriarchaat in stand. Ik heb zoveel tijd geld uitgegeven en pijn geleden omwille van het haarloos zijn, terwijl er niets mis is met behaard zijn.’ In december 2020 kreeg Rosie een laserhaarverwijderaar van een geliefde voor Kerstmis. Wat ironisch genoeg een belangrijke rol speelde in waarom ze besloot haar lichaamshaar uit te laten groeien. Ze vervolgde: “Het maakte me niet overstuur, maar het knaagde aan me – dat ze ervan uitgingen dat ik dit ding wilde om me permanent te ontdoen van iets dat volkomen natuurlijk is. Het versterkte het idee dat lichaamshaar iets is om bang voor te zijn. Ik gebruikte het op mijn benen en nu zie ik eruit als een zebra omdat ik vlekken heb van waar het werkte.

Bron: Dailymail

persooonlijkheid

Vrouw onthult: “Het type horloge en auto zeggen alles over een man zijn persoonlijkheid”

TikTok trend

TikTok trend gaat compleet mis: ‘Ik bracht 7 en een half uur in het ziekenhuis door’