in

Café-eigenaresse geeft dakloze man geen kleingeld maar een baan

Een dakloze man uit de stad Minneapolis in de VS heeft tijdens het bedelen meer gekregen dan wat hij had kunnen dromen, toen hij 2 weken geleden de Cesia Abigail’s café binnenliep. Toen de dakloze, werkloze man het café binnenliep en om geld vroeg, bood de eigenaar van het restaurant hem een andere optie aan: een gewone baan.

Niets is gratis

“Er zijn veel mensen die binnenlopen, en er zijn veel drugsactiviteiten en misdaden in dit gebied,” vertelde Cesia Abigail Baires, de eigenares van het Salvadoraanse eethuis Abi’s Cafe, aan ABC News. “Als ze me om geld vragen, bied ik eten aan. Ik vertelde hem dat ik niets gratis krijg, gewoon om te zien wat zijn reactie zou zijn. Sommige mensen zouden dat als een belediging kunnen opvatten.” Maar de man, die liever alleen bij zijn voornaam Marcus wil worden genoemd, legde zijn probleem verder uit.

“Hij vertelde me over zijn situatie. Hij zei dat hij misdrijven heeft gepleegd, en dat niemand hem wil aannemen. Vooral in deze streek als je er dakloos uitziet, laten ze je niet eens binnen,” zei Baires. “Voor mij is dat onaanvaardbaar.” Omdat ze die dag een tekort aan hulp had, bood Baires Marcus een baan aan als afwasser, die hij gracieus accepteerde. Hij werkt nu iets meer dan twee weken in het café en ze zei dat de regeling goed gaat. Baire zei dat Marcus veel aandacht heeft gekregen voor zijn grote hart. “Toen hij die allereerste dag binnenkwam, vroeg ik hem of hij wilde eten voordat hij iets ging doen en ik gaf hem wat te eten,” zei ze.

Een zegen

“Hij at er maar de helft van, toen liep een van zijn vriendinnetjes langs en hij pakte de helft van zijn eten in en rende naar de deur en gaf het eten aan haar. Ik zei: ‘Marcus ken je die dame daar?’ en hij zei ‘Nee, maar ik weet dat ze honger heeft dus gaf ik haar mijn eten.'” Baires schreef een post op Facebook over haar ervaring met het inhuren van Marcus die inmiddels meer dan 127.000 likes heeft. “Hij is een zegen voor me geweest”, zei Baires, “Ik zie het niet als ik die een zegen voor hem is. Ik zie het als een zegen voor mij, zodat ik hem kan zegenen, zodat hij mij kan zegenen.” Op Facebook ontving dit bericht vele positieve reacties. Er mogen wel meer café-eigenaars zijn zoals Abigail.

Bron: Abc News

Beeld: YouTube FOX 9 Minneapolis-St. Paul

Studenten lenen emmer van dakloze en wat dan gebeurt is bijzonder

Zwerver ontvangt $100 en dit is wat hij ermee doet