in

Serveerster geschokt door ‘onbeleefde’ boodschap op bon die uitlegt waarom koppel geen fooi gaf

geschot
Beeld: Pexels/Reddit

Een Amerikaanse serveerster is geschokt nadat ze werd bestempeld als ‘onbeleefd’ in een bericht op een bonnetje. Op de bon werd er namelijk uitgelegd waarom het stel dat ze had bediend geen fooi zou geven.

Geschokt

Ze kon het handgeschreven briefje van haar klant niet geloven en deelde er een foto van op Reddit, waaraan ze toevoegde dat ‘hij het lef had om dit met mijn pen te schrijven’. Hoewel we niet kunnen zien wat voor eten en drinken het stel met plezier naar binnen schrokte, kunnen we wel de boodschap zien die het achterliet. En het blijkt dat de klant beledigd was omdat de serveerster vroeg of ze de rekening zouden delen. Op de zijkant van het bonnetje staat met een grote streep door de regel ‘fooi’ gekrabbeld: “Geen fooi omdat het erg onbeleefd was om mijn vrouw en ik te vragen of we aparte cheques wilden???”.

Volgens de serveerster waren de klanten in kwestie een man van eind 50 of begin 60 en zijn ‘veel jongere’ vrouw. Ze legde uit dat, na een eerdere ongemakkelijke interactie waarbij ouders met hun kinderen apart dineerden, zij en alle serveersters verplicht zijn om gasten te vragen of ze de rekening willen delen als onderdeel van het beleid van het restaurant. “Dat is waarom we het vragen, omdat we willen voorkomen dat die situatie zich opnieuw voordoet,” zeiden ze. De Redditor maakte ook een voorbehoud bij haar bericht met de disclaimer dat het niet het gebrek aan fooi was dat haar irriteerde – omdat ze altijd hard werkte en het niet verwachtte.

Frustratie

De poster zei ook dat het splitsen van de rekening nooit eerder een probleem was geweest – en dat was het belangrijkste punt. En het bericht kreeg gemengde reacties. Sommigen dachten dat het vragen geen kwaad kon, waarbij iemand zei: “‘Haha, nee we zijn getrouwd, één cheque is prima.’ Is dat echt zo moeilijk lol, over een ego hebben gesproken.” Iemand anders vroeg of het niet ‘standaard’ was om die vraag te stellen en voegde eraan toe: “Dit wordt me letterlijk altijd gevraagd als ik met meer dan één andere volwassene ben.”

Een derde voegde eraan toe: “Hoe moet je dat nou weten? Ik heb mensen gezien die er getrouwd uitzien en die broer en zus waren met trouwringen.” Anderen zeiden dat ze de frustratie konden begrijpen, zoals een commentator zei: “Ok, maar eerlijk…waarom vraag je dat?” Een ander zei: “Waar is deze plek? Nog nooit eerder gezien. Op afspraakjes, dubbele afspraakjes, bro afspraakjes of bedrijfsdiners gaan ze altijd uit van een enkele cheque tenzij je anders aangeeft.” Ondertussen dachten sommigen dat het gewoon een excuus was om onder de fooi uit te komen. Iemand schreef: “De kans is groot dat ze toch geen fooi zouden geven en een slap excuus hebben gevonden.” Waarop de OP antwoordde: “Bingo.”

Bron: Unilad

menstruatie

Vrouw onthult: “Mijn man maakt me elk jaar zwanger zodat ik geen last heb van mijn ‘ellendige’ menstruatie”

Zwangere vrouwen die roken zeggen dat het hun helpt tegen pijn en misselijkheid