in

Priester beschuldigd van het misbruiken van zijn positie: “nodigde non uit om trio te doen”

Priester

Een priester is beschuldigd van het misbruik maken van zijn positie en het onder druk zetten van een non tot expliciete handelingen.

Priester zet non onder druk

Volgens een voormalige non (58) heeft Marko Ivan Rupnik haar twee keer uitgenodigd om naar ‘spannende’ films te kijken. Hij heeft haar ook onder druk gezet om sensuele escapades te beleven met nog een andere non erbij, om zo de ‘heilige Drie-eenheid’ na te bootsen.

Rupnik die tevens een bekende van de paus is, was destijds geestelijk leidsman van een klooster in Slovenië. Hij wordt ervan beschuldigd zijn geestelijke positie te hebben misbruikt.

“Pater Marko begon langzaam en lieflijk mijn psychologische en spirituele wereld binnen te dringen. Hij buitte mijn onzekerheden en kwetsbaarheid en gebruikte mijn relatie met God om me tot ongepaste ervaringen met hem te dwingen. Zoals naar expliciete films te kijken tussen 1987 en 1994.” aldus de voormalige non.

Meerdere slachtoffers

De non beweert dat ze is mishandeld terwijl ze in een Sloveens klooster woonde. Maar speculeert dat de priester misschien wel 20 slachtoffers heeft gemaakt. Terwijl de non beweert dat ze eerder heeft geprobeerd Rupnik aan te geven, zei ze dat ze elke keer werd weggewuifd door zijn superieuren in de kerk.

De priester staat bekend om zijn religieuze kunstwerken, die over de hele wereld worden tentoongesteld. Het heeft hem een grote aanhang opgeleverd binnen de katholieke gemeenschap. Rupniks directe chef, ds. Johan Verschueren, liet in een verklaring weten dat hij de vele beschuldigingen van wangedrag tot op de bodem wil uitzoeken. “Mijn grootste zorg bij dit alles is voor degenen die hebben geleden, en ik nodig iedereen die een nieuwe klacht wil indienen of die reeds ingediende klachten wil bespreken, uit om contact met mij op te nemen”, zei hij.

Bron: Ladbible

Beeld: YouTube

Single

Wetenschappers beweren: “Vrouwen kunnen mannen ruiken die single zijn”

Kangoeroe

Toerist probeert kangoeroe in het wild te aaien en moet rennen voor haar leven