in

Vrouw zegt dat ze maar een cent uitbetaald kreeg voor zes weken serveren!

Vrouw zegt dat ze maar een cent uitbetaald kreeg voor zes weken serveren!
Beeld: TikTok & Instagram @lvndsmac

Een vrouw die zes weken als serveerster gewerkt heeft, heeft een salaris ontvangen met een totale waarde van één cent (0.01). Serveren is leuk, maar ook intensief werken. Daarnaast moet een serveerster onder alle omstandigheden altijd een vriendelijke uitstraling hebben. Als je dit alles en nog meer bij elkaar moet optellen, dan is een cent een ontvangen een lachertje.

Kreeg maar een cent uitbetaald!

De meningen zijn verdeeld nadat een TikTok-gebruiker beweerde dat ze zes weken lang slechts één cent verdiende voor haar werk als serveerster. De manier waarop veel horecamedewerkers in de VS worden betaald, is al lang een onderwerp van discussie. De reden hiervoor is omdat velen sterk afhankelijk zijn van fooien – dit is iets waarop ze niet altijd kunnen rekenen. Sociale media gebruikers wisten niet wat ze te horen en te zien kregen, toen de vrouw haar verhaal deed op sociale media. “Het leven als een serveerster … Dit is 6 weken ‘salaris'”, schreef TikToker Liny (@lvndsmac). “TIP JE SERVEERSTERS!!! In de omschrijving voegde ze eraan toe: “THE F**K IMA DO WITH ONE PENNY STEVEN!!!!!!!” In de video, die oorspronkelijk in 2021 werd gepost, zoomde ze in op een recente loonstrook waarop stond dat ze in totaal $ 0,01 had ontvangen.

@lvndsmac THE FUCK IMA DO WITH ONE PENNY STEVEN!!!!!!! #serverlife #serverlife #bigballing #IDeserveTuitionContest #fyp #fypシ ♬ The Way I Live – Baby Boy da Prince

Heel weinig voor zes weken serveren

Liny noemde haar werkgever niet in de video, noch onthulde ze hoeveel ze in die periode aan fooien zou hebben verdiend. De post trok 1,9 miljoen kijkers en meer dan 112.000 likes. Daarnaast heeft de post ook duizenden reacties van andere TikTok-gebruikers ontvangen. Niet iedereen kon begrip opbrengen voor de oproep van de vrouw. Een persoon schreef: “Het is niet mijn taak om jullie rekeningen te betalen, ik moet de mijne betalen”. Sommige mensen meenden dat omdat de vrouw niet liet zien hoeveel geld ze verdiende aan tips, haar situatie heus niet zo slecht is.

Bron: unilad

Beeld: TikTok @lvndmac

Schuldige beklaagde loopt nonchalant de rechtszaal uit terwijl niemand het door heeft!

Schuldige beklaagde loopt nonchalant de rechtszaal uit terwijl niemand het door heeft!

Serveerster in schok: 'Ontvangt een tip van € 2063.05!'

Serveerster in schok: ‘Ontvangt een tip van € 2063.05!’