in

Plus-size influencer verdubbelt haar eis voor gratis extra vliegtuigstoelen voor passagiers met overgewicht

plus-size
Beeld: Instagram @jaebaeproductions

Een plus-size influencer verdubbelt haar eis dat luchtvaartmaatschappijen hun ‘discriminerende’ beleid moeten schrappen. Ze moeten passagiers met overgewicht gratis extra stoelen geven, nadat een expert suggereerde dat het haar mensenrecht is om te krijgen wat ze wil.

Plus-size influencer

Jaelynn Chaney haalde de krantenkoppen toen ze de FAA opriep om ‘een extra gratis stoel, of zelfs twee of drie stoelen afhankelijk van hun grootte’ aan te bieden aan zwaarlijvige passagiers. Chaney, uit Vancouver in Washington, gaf toe dat andere passagiers misschien de rekening moeten betalen door hogere tarieven. In een nieuw interview met CNN Travel hield Chaney, die maat 6XL aantrekt, vol dat het beleid van luchtvaartmaatschappijen ‘discriminerend’ is en dat het oneerlijk is dat ze meer moeten betalen dan dunnere mensen.

Mensen met een kleiner lichaam moeten één tarief betalen om op hun bestemming te komen,’ zei Chaney. En wij moeten twee tarieven betalen, ook al krijgen we dezelfde ervaring. Als er al iets is, dan is onze ervaring een beetje uitdagender. De oprichter van Air Passenger Rights, Gabor Lukacs, vertelde CNN dat hij het hiermee eens is en dat het een kwestie van mensenrechten is voor deze passagiers van een bepaald gewicht. Dus door die lens van mensenrechten zie ik geen rechtvaardiging om deze mensen een dubbel tarief aan te rekenen,’ zei Lukacs.

Gratis stoelen

Hij suggereerde dat Chaney gratis stoelen zou moeten krijgen om zich te verspreiden, omdat luchtvaartmaatschappijen geen kortingen geven aan slanke passagiers of kinderen die minder ruimte innemen en het vliegtuig helpen minder brandstof te verbruiken en dus geld te besparen. Lukacs beweerde dat hij gelooft dat de kwestie grotere implicaties heeft omdat “een persoon met een grote omvang geen keuze is, zoals veel mensen ten onrechte denken,” zei hij. De voorvechter van passagiersrechten verklaarde dat hij gelooft dat er ‘veel negatieve aandacht en vooroordelen zijn tegen mensen met een grote maat’, wat invloed heeft op de kwestie. Maar het is niet zo dat iemand ’s ochtends opstaat en een beslissing neemt dat hij een groot persoon gaat worden”, vertelde Lukacs aan CNN.

Hij voegde eraan toe dat het gebruik van ‘onveranderlijke kenmerken’ om extra kosten voor passagiers in rekening te brengen een ‘glibberig pad’ is voor luchtvaartmaatschappijen. Chaney was het hiermee eens en zei dat ze gelooft dat andere passagiers met overgewicht niet meer vragen dan dezelfde behandeling die iemand met een kleiner lichaam krijgt. Haar Change.org petitie suggereert iets anders, omdat ze de luchtvaartmaatschappijen vraagt om de grotere klanten die ‘inbreuk maken op de ruimte van een andere passagier’ tegemoet te komen. De influencer zei dat de FAA op z’n minst richtlijnen zou moeten uitvaardigen om passagiers met grotere maten te helpen bij hun reisplannen. Het beleid moet een beetje meer gestandaardiseerd worden,” zei Chaney. Ze wil ook dat luchtvaartmaatschappijen worden gedwongen om passagiers met overgewicht terug te betalen voor extra stoelen die ze moeten kopen als ze boeken om hun lengte te kunnen dragen.

Bron: Dailymail

leeftijd

Oma van 92 wordt aangezien voor een vrouw van de helft van haar leeftijd

tienermeisje

Vrouw verleidde “tienermeisje” door zich voor te doen als jongen’