in

Onderzoek: Mannen doen alsof ze naar de wc gaan om klusjes en ‘zeurende vrouwen’ te vermijden

Beeld: Pexels

Iedereen heeft af en toe wat “me-time” nodig, een kans om een paar minuten alleen te zijn om op te laden en je gedachten te verzetten. Maar voor veel mensen is er maar één plek waar je echt wat privacy kunt krijgen: het toilet. Ja, de porseleinen troon is een onwaarschijnlijk fort van eenzaamheid voor veel drukke mensen, een manier om een paar minuten rust te krijgen van je echtgenoot of kinderen. Het is zo’n handig excuus dat mannen het gebruiken om klusjes te vermijden.

Klusjes vermijden

Als jij je hieraan schuldig maakt, bent je helaas niet de enige. Uit een onderzoek is gebleken dat mannen gemiddeld zeven uur per jaar in het toilet doorbrengen. Dit doen ze namelijk om even weg te zijn van hun vrouw en kinderen. Volgens The Mirror heeft een studie van badkamerbedrijf Pebble Grey 1.000 Britse mannen ondervraagd en ontdekt dat ongeveer een derde van hen bekende zich af en toe te “verstoppen” in het toilet.

Redenen waren onder meer het vermijden van “zeurende” vrouwen, zich verbergen voor de kinderen of gewoon een rustig moment om je telefoon te checken. Anderen gaven toe het te doen om klusjes en huishoudelijk werk te vermijden. Dat klinkt een beetje hard en egoïstisch. Maar we leiden allemaal drukke, hectische levens, en als een man een paar minuten nodig heeft om zich op te laden, wie zijn wij dan om te oordelen?

Tijd voor onszelf

“We hebben allemaal een beetje tijd voor onszelf nodig om de balans op te maken of helemaal uit te schakelen.” “En de wc blijkt de plek bij uitstek te zijn voor die momenten. Het is een toevluchtsoord, waar we ons kunnen afsluiten van de buitenwereld, al is het maar tijdelijk.” “Zoals de resultaten suggereren, is rust en stilte heilig en mannen nemen duidelijk de gelegenheid te baat om dit te krijgen waar ze kunnen vaak in de badkamer.”

Niet dat dit ontsnappingsplan waterdicht is. Uit de studie bleek ook dat 1 op 10 bezoeken aan het toilet wordt onderbroken. (Mogelijk door je vrouw die doorheeft dat je de afwas vermijdt.) En dames zijn niet vrij: uit dezelfde studie bleek dat een vijfde van de vrouwen toegeeft hetzelfde te doen. Hoewel 72 procent van de vrouwen zegt dat zij degenen zijn die het toilet schoonhouden, dus eigenlijk hebben ze het verdiend.

Bron: Laughclub

Beeld: Pexels

Outfit bruidsmeisjes zorgt voor opschudding: Onbehoorlijk en niet mooi!

Outfit bruidsmeisjes zorgt voor opschudding: Onbehoorlijk en niet mooi!

Vrouw verbannen uit gym na het maken van pikante foto’s: ‘Ze zouden je moeten betalen’