in

Nederlandse non als verdachte aangemerkt: ‘Mogelijk Chileense baby’s gestolen!’

Nederlandse non als verdachte aangemerkt: 'Mogelijk Chileense baby's gestolen!'
Beeld: Twitter @ad.nl & YouTube @ YOU'RE GORGEOUS

Een non kan omschreven worden als iemand die haar leven toewijdt om het Christelijk geloof te belijden. Van zo iemand kan verwacht worden dat ze zich op een verantwoordelijke manier opstelt. Het laatste staat in schril contrast met een situatie waarin een non verwikkeld is geraakt. Zij is verdachte een spraakmakende zaak.

Non verdachte in zaak van verdwenen baby’s

De non in kwestie heet Gertrudis. Uit voorlopig onderzoek bleek dat zij eind jaren zeventig een crèche had geopend in de Chileense hoofdstad Santiago. Haar zus ondersteunde haar hiermee en werd zelf geridderd voor haar inspanning voor weeskinderen. Maar pas jaren later zou blijken waarmee ze eigenlijk bezig was. De ontdekking zou voor een schokgolf zorgen, omdat ze iets deed wat helemaal niet door de beugel kon. Los van het feit dat hetgeen ze deed een gruwel was, was het ook iets wat je niet zou verwachten van een non. Het Nederlands Medium ad.nl had een interview met een van de kinderen die destijds ‘geadopteerd’ werd en hij deed een hartverscheurend verhaal.

Baby’s mogelijk gestolen

Alejandro gaf aan dat op het moment dat zijn moeder hem borst wilde geven na de bevalling, werd haar verteld dat haar zoontje is komen te overlijden. Dit kreeg ze te horen van Gertudis en een andere Chileense maatschappelijke werker. Daarnaast was er ook geen gelegenheid voor de moeder om afscheid te nemen. Alejandro zei het volgende: “Mijn moeder vond het vreselijk dat ze me zelfs niet mocht meenemen om afscheid te nemen. Omdat ze begon te schreeuwen, hebben ze haar gedrogeerd. Drie dagen later kwam ze bij”. Jaren later zou blijken dat baby Alejandro meegenomen zou zijn geweest. In Nederland werd hij ter adoptie aangeboden. De non Gertrudis viel door de mand, toen er verdacht veel geadopteerde kinderen contact met haar hadden opgezocht omtrent hun biologische familie.

Bron: funx.nl

Beeld: Twitter @ad.nl

Medepatiënte van de beademing weggehaald door vrouw: 'Vond het irriterend geluid maken'

Medepatiënte van de beademing weggehaald door vrouw: ‘Vond dat het een irriterend geluid maakte’

Man betaald niet voor full tank: rijdt daarna over benen van tankstation medewerker!

Man betaald niet voor full tank: rijdt daarna over benen van tankstation medewerker!