in

Nieuwe studie verklaart waarom mannen zieker kunnen worden van virussen dan vrouwen

mannen

“Mannengriep” is een term die wordt gebruikt om de overdreven reactie van sommige mannen op een milde verkoudheid of griep te beschrijven. Het wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar mannen die klagen en overdrijven over hun symptomen. En aandacht vragen voor hun ziekte, terwijl vrouwen met vergelijkbare symptomen vaak worden verwacht om gewoon door te gaan met hun dagelijkse activiteiten.

Mannen worden zieker dan vrouwen

De meeste mannen zijn waarschijnlijk wel eens beschuldigd van ‘mannengriep’. En zelfs hun (zogenaamd) beste vrienden en geliefden zijn niet helemaal overtuigd van de ernst van de ziekte waaraan je beweert te lijden. Het oordeel kan nog erger zijn als een vrouw, vriendin of vrouwelijke partner diezelfde ziekte met minder klachten heeft overwonnen. Wat betekent dat je niet alleen ziek bent. Maar dat je er nu ook van wordt beschuldigd dat je ‘dramatisch’ bent. Mannen hebben deze beschuldigingen jarenlang moeten slikken, maar het blijkt dat de wetenschap aan mannelijke kant staat.

mannen

Nieuwe studie

In een nieuwe studie hebben onderzoekers van de University of California, een mogelijk verschil ontdekt tussen het immuunsysteem van mannen en vrouwen. Deze studie zou namelijk kunnen verklaren waarom vrouwen beter reageren op bepaalde ziekten. De bevindingen komen voort uit het feit dat vrouwen twee X-chromosomen hebben. Een chromosoom dat het gen en het eiwit UTX bevat.

De term ‘mannengriep’ is een enigszins sarcastische term die suggereert dat mannen zeurderig zijn als ze ziek worden,” zei hij. “Het is echter wel degelijk mogelijk om systematische verschillen te meten als je naar voldoende vrouwen en mannen kijkt. En hoe ze reageren op een virusinfectie. “Signaalstoffen in het bloed zijn één manier om dit te doen. Dan kun je verschillen zien. Het lijkt erop dat mannen iets meer van de stoffen produceren die koorts veroorzaken en ervoor zorgen dat je je ziek voelt.”

Dat wil echter niet zeggen dat ze altijd zieker worden dan vrouwen, zoals Dissen opmerkte: “Individuele verschillen omvatten een heleboel genen die niets met het geslacht te maken hebben – zoals omgevingsfactoren.” Dissen zei ook dat vrouwen gevoeliger lijken te zijn voor auto-immuunziekten dan mannen.

Bron: Ladbible

Jongen wint 116,238.60 euro en houdt dit een jaar geheim voor zijn familie

Kattenogen

Vrouw die ‘bos elf’ wil worden, krijgt Barbie-gezicht en kattenogen in nieuwe extreme procedure