in

Moeder woedend na het opmerken van een ‘ongepaste’ display bij de kassa: ‘Laat onze kinderen met rust’

kassa
Beeld: Unsplash

Een geschokte moeder heeft haar lokale Coles-supermarkt bekritiseerd omdat ze een ‘alleen voor volwassenen’ product prominent bij de kassa tentoonstelde. En dit alles volledig in het zicht van kinderen.

Ongepaste display bij de kassa

Molly was verbijsterd toen ze ontdekte dat er een fles aardbeiengeurige Durex-glijmiddel samen met Durex- en Skyn-condooms naast de kassa stonden. Normaal gesproken werden die ruimtes gevuld met impulsieve aankopen, zoals chocoladerepen en andere zoete lekkernijen, voornamelijk omdat kinderen ze opmerken en erom vragen. De moeder was geschokt dat kinderen geconfronteerd werden met deze seksuele producten voordat ze daar rijp voor waren.

Molly deelde een foto van de display op Twitter en uitte haar bezorgdheid over kinderen. ‘Coles, realiseer je je dat zes- en zevenjarigen kunnen lezen, toch?’ vroeg ze. ‘Condooms zijn geen goed alternatief voor snoep. Laat onze kinderen met rust.’ Maar niet iedereen was het eens met de moeder. Dit is geen Amerika. Houd je puriteinse onzin thuis,’ zei een man. Het is een natuurlijk onderdeel van het leven en er zou op elke leeftijd geen schaamte moeten zijn rondom voortplantingsgezondheidsdiensten,’ schreef een ander.

Kindvriendelijk

Ze voegde eraan toe: ‘Wanneer een kind oud genoeg is om te begrijpen wat ze lezen, is het waarschijnlijk tijd om daarover in gesprek te gaan.’ ‘Wow! Ik herinner me dat er vroeger sigaretten tussen de impulsieve aankopen lagen als je bij de kassa stond. Ga eens een leven zoeken!’ zei een derde. Echter wilden veel andere ouders meer kindvriendelijke opties.

‘Treurig om te zien dat zoveel volwassenen zich niet bekommeren om het recht van jonge kinderen op onschuld,’ schreef een moeder. Ik ben gewoon een fatsoenlijk persoon met gezond verstand en ik denk aan het welzijn van kinderen,’ zei een ander. ‘Kinderen hoeven dit niet in de supermarkt te zien.’ De gevarieerde selectie producten bij de kassa is zowel bedoeld voor impulsieve aankopen als voor lang houdbare artikelen waar mensen aan herinnerd kunnen worden om ze in huis te halen, zoals medicijnen, scheermesjes en batterijen.

Coles zei dat het ook een goede plek is om producten te tonen die mensen liever niet rondsjouwen in hun mandjes en winkelwagentjes. Een woordvoerder vertelde aan FEMAIL: ‘Coles biedt een selectie van handige producten aan bij de kassa, waaronder drankjes, snacks en gezondheidsartikelen. ‘Dit assortiment is gebaseerd op klantfeedback en verkoopgegevens die een bewezen vraag laten zien naar last-minute medicinale en gezinsplanningsproducten.’

kassa

Bron: Dailymail

dode planten

Moeder deelt truc om dode planten ‘weer tot leven te brengen”

biologische

Moeder ontdekt dat haar dochter eigenlijk niet haar biologische dochter is