in

Moeder van 2 geeft aan dat vrouwen die zwangerschapsverlof nemen ‘lui’ zijn

zwangerschapsverlof

Een moeder heeft opschudding veroorzaakt door te zeggen dat vrouwen die met zwangerschapsverlof gaan “lui” zijn. Ze geeft dat ze zo snel mogelijk na de bevalling moeten gaan sporten en duizenden zijn het met haar eens.

Zwangerschapsverlof

Jaelyn Cox uit Glasgow verwelkomde eerder deze maand haar tweede dochter en wilde graag terug naar haar baan als exotisch danseres, waar ze tot 1.400 dollar per avond verdient. De 29-jarige, die ook OnlyFans-model is, beweerde dat thuiszitten haar zou vermageren en depressief zou maken, en was al vijf dagen na de bevalling weer aan het werk. Jaelyn vertelde The Sun dat moeders de week na de bevalling moeten gaan sporten en dat diëten ‘een must’ is.

De strenge boodschap van de moeder van twee aan nieuwe moeders circuleert online en hoewel velen het controversieel vinden, hebben duizenden haar gesteund door te zeggen dat ze ‘absoluut correct’ is. “Dat is een superkracht, ga ervoor meid!” zei een vrouw en een andere merkte op: “Echte grappenmaker, goed zo! Verdien zo veel als je kunt zolang het nog kan’. Goed van haar. Vroeger, in het dorp van mijn moeder, bevielen vrouwen daar en waren ze binnen twee dagen terug op het land met de baby op hun rug gebonden,’ schreef een derde.

Iedereen geneest anders

Ze moet geld verdienen, de baby wordt door beide ouders verzorgd, geen probleem. Als ze zich goed genoeg voelt om te werken is dat haar beslissing. Waarom stoppen mensen niet zo veroordelend te zijn en krijgen een leven?” vroeg een vierde. Je moet doen wat je moet doen. Zoveel mensen kunnen geen vrij nemen. Iedereen geneest anders. En ik was een week later in de sportschool met mijn laatste,’ antwoordde er een.

‘Ik had een keizersnede en tegen het einde van de week voelde ik me goed genoeg om weer naar school te gaan en werk rond het huis te doen,’ zei een tweede. ‘Daarna ging weer aan het werk nadat mijn zoon was geboren! Ik knipte die navelstreng door en moest toen rollen”, zei een derde. De steun voor Jaelyn werd echter met tegenzin ontvangen, omdat veel vrouwen erop wezen dat veel nieuwe moeders tijd met hun baby’s willen doorbrengen en dat thuisblijven om voor kinderen te zorgen een ‘zware baan’ op zich is. “Moeder zijn is een baan! Moeders gaan meteen weer aan het werk (voor hun kinderen zorgen) zonder loon. Hoe is dit precies anders zolang er voor de baby wordt gezorgd?” vroeg een vrouw. ‘

Bron & Beeld: Dailymail

zitkussen aan de voorkant

Vrouw vertelt mensen dat haar ‘zitkussen’ aan de voorkant zit van haar lichaam

tiktok trend

Tandartsen geven hun meedogenloze boodschap over nieuwe TikTok trend