in

Mensen zijn geschokt na het zien van echo beelden van een baby in de baarmoeder

echo

Het maken van een echo tijdens je zwangerschap kan een prachtig iets zijn dat ouders klaarstoomt om hun pasgeborene te ontmoeten.

Echo beelden

Het zien van het vage beeld van een mensje dat in de baarmoeder groeit, maakt het heel echt. En vaders en moeders posten graag een foto van hun echo op sociale media. Maar als je ooit een MRI-scan van je aanstaande baby krijgt, is de kans groot dat je die foto’s nooit het daglicht laat zien.

Een MRI-apparaat “gebruikt magnetische velden en radiogolven” om een heleboel dwarsdoorsneden van het lichaam te maken. Het geeft artsen en ouders een goed beeld van hoe de baby er precies uitziet. Volgens het Children’s Hospital of Philadelphia kan een MRI worden besteld voor de foetus om “afwijkingen in de hersenen, de ruggengraat en het lichaam van de baby te evalueren”. Ze geven een heel andere sfeer af dan de echo en laten de niet-ingewijden vaak een beetje schrikken. Ik bedoel, het lijken wel duivelse kinderen van een andere planeet.

Viraal

Foto’s als deze gaan vaak viraal op sociale media omdat mensen echt geschokt zijn dat een baby er zo uit kan zien. Een post uit 2021 trok veel aandacht en een persoon zei als reactie: “Ik wil niet dat deze echt zijn. Ze zijn toch niet echt?” Een ander voegde eraan toe: “Je houdt niemand voor de gek. Dat is gewoon de alien uit Mars Attacks!” Een derde schreef: “Ik had er een toen ik 8 en een halve maand zwanger was en ik mocht hem niet zien en nu zie ik waarom.”

De foto’s waren zo schandalig dat fact-checking website Snopes een onderzoek deed om te zien of ze echt waren. Zij concludeerden dat de foto’s zeer zeker kloppen en spraken zelfs met een onderzoeksassistent en promovendus van de Universiteit van Wisconsin. Jason Moody gebruikt MRI-technologie om leeftijd gerelateerde hersenveranderingen te bestuderen. En hij vertelde de site dat deze duivels uitziende foto’s laten zien wat deze machines het beste doen.

Bron: Ladbible

droom tattoo

Influencer huilt nadat haar droom tattoo op Bali vreselijk misgaat

Influencer heeft jaren niet geschoren:’ Mijn vriend houdt ervan’