in

Mannen worden volgens de wetenschap pas volwassen als ze 40 worden

Beeld: Pexels

Je hoort waarschijnlijk vaak hoe mannen zich als kinderen gedragen, ook op oudere leeftijd. Of hoe het altijd de vrouw is die in huis staat voor volwassenheid en verantwoordelijkheid. In een studie van de Universiteit van Oxford observeerden onderzoekers de verschillen in volwassenheid en ontwikkeling tussen mannen en vrouwen.

Volwassenheid bij mannen

Vervolgens vergeleken ze de resultaten om de verschillen in gedrag op de lange termijn te begrijpen. Hun conclusie toonde aan dat de volwassenheid van de hersenen afhangt van de ontwikkeling van functionele en structurele netwerken, die zelfs als volwassenen doorgaan. De studie probeerde te ontdekken welke functies veranderen tijdens het rijpingsproces en welke constant blijven. De hersenen van 121 deelnemers van 4 tot 40 jaar ondergingen een soort 3D-scanning, ook wel DTI genoemd. De onderzoekers volgden ook veranderingen in de verschillende functies, terwijl ze zich concentreerden op het geslacht en de leeftijd van de deelnemers.

Free Low angle of African American male in hood making disappointed funny childish face and looking at camera Stock Photo
Beeld: Pexels

De conclusie

De hersenen van zowel vrouwen als mannen ontwikkelen uiteindelijk hetzelfde vermogen om in het dagelijks leven te functioneren. Mannen laten echter vaak een vertraging zien in de ontwikkeling van functionele netwerken op lange termijn in vergelijking met vrouwen. Vrouwen zijn echter eerder volwassen in deze functionele netwerken, waarschijnlijk de reden waarom sommigen zeggen dat mannen veel later volwassen worden dan vrouwen.

Eduardo Calixto, een professor van de Mexicaanse universiteit UNAM, legde in een artikel uit dat, hoewel mannen over het algemeen grotere hersenen hebben, vrouwen vaak efficiënter zijn. Het vrouwelijke brein heeft een beter geheugen, betere verbindingen en een betere algehele snelheid. Volgens de onderzoeker komt dit door hormonale verschillen tussen beide geslachten. Dat mannen wat langer kinderachtig blijven dan vrouwen is duidelijk. Toch is het fijn om een ​​wetenschappelijke verklaring te hebben!

Bron: The laughclub

Beeld: Pexels

Angstige momenten voor Alton Tower's gasten als ze vast komen te zitten in achtbaan

Angstige momenten voor pretpark gasten als ze vast komen te zitten in achtbaan

Man woedend: kon op zijn verjaardag geen ritjes in pretpark maken

Man woedend: kon op zijn verjaardag geen ritjes in pretpark maken