in

Man raakt hand bijna kwijt na aaien leeuw in natuurreservaat

Een Rugbyspeler uit Wales besloot tijdens een reis in Zuid-Afrika een leeuw door het hek heen te aaien. Deze beslissing kwam hem duur te staan.

Leeuw aaien

De 29-jarige Scott Baldwin werd onaangenaam verrast toen hij besloot een leeuw in een natuurreservaat te aaien. Terwijl hij met teamgenoten rondhing bij een leeuwenverblijf in het reservaat, stak Baldwin zijn hand tussen de metalen staven in een poging een leeuw te aaien. Men dacht even dat de leeuw zo kalm was en genoot van het geaai, maar niets bleek minder waar te zijn. De leeuw beet vervolgens in de hand van Baldwin en in de video van get gebeuren is te horen hoe deze een luide kreet van pijn uitslaat.

Uit de roulatie

Baldwin moest behandeld worden aan de verwondingen aan zijn hand en deelde de foto’s op Instagram. En schreef erbij dat het heel anders had kunnen aflopen. Hij bleef een week uit de roulatie en moest wedstrijden afzeggen om te herstellen.

Ospreys-coach Steve Tandy was openhartig toen hij met verslaggevers sprak over het incident en hoe het met Baldwin was. “Als je je hand in een hek steekt waar een leeuw zit, dan word je gebeten”, zei Tandy. “Ik weet niet naar wat voor soort dierenshow Scott heeft gekeken waar je een leeuw op de kop kunt aaien alsof het een kat is. Het is waarschijnlijk een van de domste dingen waar ik ooit bij betrokken ben geweest. Maar gelukkig is hij in orde en hopelijk zal hij de komende weken weer aan de slag kunnen.” Baldwin mag van geluk spreken dat zijn rugby carrière ongedeerd is gebleven na deze heldhaftige stunt.

Bron & Beeld: Reddit, YouTube @andrew forde

Gezin met 9 kinderen onthult: ‘Wij kunnen met minder dan €1500 leven’

Fietser krijgt €4833.02 boete voor slaan vrachtwagenchauffeur