in

Man met de langste nagels knipt ze na 66 jaar

Beeld: YouTube @ Guinness World Records

Een van de meest intrigerende record categorieën bij Guinness World Records is die van de langste nagels. Mensen zijn gefascineerd door wat mensen ertoe brengt om ze te laten groeien en hoe ze dagelijks leven met hun superlange nagels. Kijk maar naar deze man die zijn nagels na 66 jaren knipt.

Langste nagels

Shridhar Chillal uit Pune City, India had zijn nagels 52 jaar lang laten groeien voordat hij ze uiteindelijk liet afknippen. Hij heeft ze daarna opgeslagen in de Ripley’s Believe It Or Not! museum in New York City en Amsterdam. Zijn record werd in 2014 bevestigd en zijn nagels waren: pink 179,1 cm, ringvinger 181,6 cm, middelvinger 186,6 cm, wijsvinger 164,5 cm en duim 197,8 cm.

Shridar begon in 1952 aan zijn nagel groei reis na een incident met een van zijn leraren. Een van zijn vrienden had per ongeluk de lange nagel van de leraar gebroken, waardoor Shridar en zijn vriend een pak slaag kregen van de leraar. Toen ze vroegen waarom hij zo boos was, antwoordde de leraar: “tenzij je lange nagels laat groeien, zul je nooit begrijpen hoe zorgvuldig je moet zijn om ze niet te breken”. Daarna begonnen Shridar en zijn vriend als uitdaging hun eigen nagels te laten groeien.

Uitdaging

Die uitdaging bracht voor Shridar een 66 jaar durende obsessie met het laten groeien van de nagels van zijn linkerhand op gang. Deze extreem lange nagels maakten het leven van Shridar moeilijk. Om te beginnen keurde zijn familie zijn missie af en weigerde zijn kleren te wassen. Hij vond het ook moeilijk om een baan en een vrouw te vinden.

Toch werd hij uiteindelijk fotograaf met een camera met een aangepast handvat. En trouwde hij op 29-jarige leeftijd met de schoonzus van zijn broer. Ondanks de moeilijkheden die hij ondervond met zijn nagels, genoot hij van de aandacht die hij daardoor kreeg. Met name het verdienen van zijn Guinness World Records titel. In juli 2018, op 82-jarige leeftijd, nam Shridhar echter de levensveranderende beslissing om zijn nagels af te knippen.

Bron & Beeld: YouTube

Werknemers halen grap uit met baas die 13 jaar dezelfde outfit draagt

Waaghals valt in zwembad met tientallen krokodillen tijdens gevaarlijke stunt