in

Koppel geschokt bij het zien van echo: “verpleegster zegt dat het 1 op 15 miljoen is”

Beeld: Freepik

Elke geboorte van een kind is natuurlijk een wonder. Het is een unieke gebeurtenis, niet in de laatste plaats voor de gelukkige ouders. Maar sommige geboortes zijn net iets unieker dan andere. Dit koppel wist altijd al dat ze een gezin wilden. Niet lang nadat ze getrouwd waren, ontdekten ze dat ze binnenkort ouders zouden worden. Wat ze zich echter nooit hadden kunnen voorstellen, was dat hun zwangerschap een 1 op een miljoen zwangerschap zou zijn.

Geschokte koppel

Bethani en Tim Webb in Hythe, Alberta, ontmoetten elkaar twee jaar voordat ze in juni 2015 trouwden. Slechts drie maanden later werd Bethani zwanger en drie maanden later ging het koppel naar het ziekenhuis voor een routine-echografie. Maar toen de verpleegster het beeld op de echo zag, konden zij noch de aanstaande ouders hun ogen geloven. Het was niets wat het stel zich had kunnen voorstellen – in Bethani’s buik zaten 4 identieke meisjes. De kans dat dit gebeurt is slechts 1 op 15 miljoen. “Ik kon het niet geloven, ik was zo in shock. Eerlijk gezegd dacht ik dat de echoscopist een grapje maakte. Ik kon het niet geloven,” vertelt Bethani aan CBS News.

koppel
Beeld: Freepik

De bevalling

Bethani beviel in juni 2016 via een keizersnede met 33 weken van vier gezonde dochters, die de namen Abigail, McKayla, Grace en Emily kregen. Geen van beide ouders heeft een geschiedenis van meerlingen in de familie en de kinderen werden op natuurlijke wijze verwekt, niet via reageerbuisbevruchting, wat vaak het geval is bij tweelingen en drielingen. Het was niet gemakkelijk voor het stel om hun identieke kinderen uit elkaar te houden. Om het probleem te omzeilen, moesten ze hun teennagels in verschillende kleuren lakken om een verschil te zien! De zorg voor een pasgeborene is niet altijd even leuk, maar als je er opeens vier hebt, vereist het jongleren van de dagelijkse taken een aantal buitengewone vaardigheden. De dochters van het koppel hebben bijvoorbeeld elke dag 48 luiers op!

De meisjes zijn uit de couveuse en liggen in een grote wieg op de kinderafdeling. Laatste stap voordat ze naar huis gaan! Het is ook zo duur dat het echtpaar soms afhankelijk is van donaties om hun gezin te onderhouden. Elke week komen vrijwilligers naar hun huis om hen te helpen, en dankzij een inzameling in de lokale gemeenschap kon het stel een grotere auto kopen om het hele gezin in onder te brengen. “Het is echt geweldig, want we zouden dit nooit alleen kunnen doen,” zegt Bethani.

Bron: En.stories

transgender

Transgender vrouw uit dameskleedkamer gezet en dient rechtszaak in tegen sportschool

prinses

Deze lerares neemt ontslag om een fulltime ‘prinses’ te worden