in

Man gearresteerd omdat hij precies deed wat hem gezegd werd

Beeld: Facebook @Roadwatch - Dashcam Videos

Bodycam-beelden van de politie leggen allerlei arrestaties vast. Waaronder één waarbij een man gearresteerd werd, omdat hij precies deed wat de agent hem zei.

Gearresteerd

In een video die viraal gaat op Reddit, hebben agenten een vader en zoon gearresteerd. Ze eindigden in de problemen ondanks ze alles deden wat de politie hen opdroeg te doen. Op de bodycam-beelden van de agenten is te zien dat de ene man gearresteerd werd. De reden daarvoor was, omdat hij zijn autoraam oprolde op een manier die een agent verdacht maakte. Terwijl de andere werd opgepakt voor de werkelijk gruwelijke en onvergeeflijke misdaad om op de stoep te staan. De politie stopte Dillon Puente op beweringen van het maken van een onjuiste bocht naar rechts. Maar de officier die gaat naar auto Dillon’s snel geïrriteerd op de jonge man die zijn raam oprolde toen de agent liep. De ontmoeting wordt snel gespannen als Dillon zijn raampje oprolt terwijl hij het portier opent om uit zijn auto te stappen, precies zoals de agent hem had gevraagd.

Op dit punt, en eigenlijk op elk ander punt in de interactie, is het zinloos of hij zijn raam al dan niet heeft opengedraaid. Aangezien hij aan de kant is gegaan toen de politie hem dat vroeg. De jonge Dillon volgt de bevelen van de agent op, stapt uit de auto en doet alles wat hem wordt opgedragen, inclusief zijn handen op zijn rug houden en stil blijven zitten.

Verdacht

De agent vraagt Dillon ‘waarom doe je zo verdacht’ terwijl hij hem de handboeien omdoet. Hij zei: “Je hebt je raampje omhoog gedraaid terwijl ik naar je toe loop voor een routine verkeerscontrole. “Als jij je raampje omhoog doet, hoe ziet dat er dan uit voor mij? Ondanks dat hij elke instructie van de agenten opvolgt, wordt hij toch gearresteerd en in de boeien geslagen. Terwijl Dillon probeert uit te leggen dat hij alleen maar zijn raam oprolde, wil de agent daar niets van weten. Hij zegt ook tegen een andere bestuurder die de weg op komt dat hij door moet rijden. Die andere bestuurder is Marco Puente, Dillon’s vader, die vrijwel onmiddellijk wordt bedreigd met arrestatie voor ‘het blokkeren van de weg’. Marco zet zijn auto aan de kant, zoals hem door de politie wordt opgedragen. En filmt de agenten die zijn zoon arresteren, wat hun aandacht trekt.

Een andere agent nadert Marco en wil hem arresteren. Terwijl hij aan de overkant van de straat het incident staat te filmen, zonder ook maar een misdaad te begaan. De politie sleurt hem op de grond en grijpt naar zijn telefoon om hem te stoppen om te filmen. Waarna ze hem beginnen te bespuiten met pepperspray voor de niet-bestaande misdaad van langs de kant van de weg te staan. Uiteindelijk klaagde Marco de Texaanse stad Keller aan voor het incident, en kreeg een schikking van 200.000 dollar als schadevergoeding. Politie sergeant Blake Shimanek, de agent die Dillon aan de kant zette en de arrestaties leidde, had eerdere incidenten waarbij zijn gedrag in twijfel werd getrokken.

Bron: Unilad

Beeld: Facebook @Roadwatch – Dashcam Videos

Vrouw veroordeeld tot 45 jaar gevangenisstraf voor berichten op social media

Stewardess vertelt welk deel van het vliegtuig nooit wordt schoongemaakt en vuiler is dan de toiletten