in

Man filmt kortste passagiersvlucht ooit: duurt slechts enkele seconden

Beeld: YouTube @ The independent

Heb je je ooit afgevraagd wat de kortste commerciële passagiersvlucht ter wereld is? Het antwoord is een route van 2,7 km (1,7 mijl) tussen de Schotse Orkney-eilanden Westray en Papa Westray. Het werd onlangs gefilmd en geüpload op TikTok door een vlogpiloot.

Kortste passagiersvlucht

Noel Philips legde de reis in zijn geheel vast, en aangezien deze slechts 75 seconden duurde, slaagde de vlucht erin om binnen de limieten van een enkele TikTok-video te passen. Uitgevoerd door Logan Air, kosten tickets voor de opmerkelijk korte bus achtige reis £ 17, waardoor het een van de duurste vluchten is die u per mijl kunt nemen,

De gesubsidieerde route, die voor het eerst werd ingesteld in 1967, werd voor het eerst geïntroduceerd om enkele van de Orkney-eilanden met elkaar te verbinden. Ze liggen ten noorden van het Schotse vasteland, en in totaal ongeveer 22.000 mensen huisvesten. Het record voor de kortste vlucht ooit tussen de eilanden is 53 seconden. Terwijl Scotts vlucht ongeveer 30 seconden langer duurt.

Openbaredienstverplichting

De route wordt beschouwd als een openbaredienstverplichting, een die twee keer per dag rijdt. Zoals je je misschien kunt voorstellen, is er geen enorme vraag naar vluchten tussen deze afgelegen eilanden. En het vliegtuig dat voor dergelijke reizen wordt gebruikt, biedt plaats aan slechts acht passagiers.

Zoals Philips in de video aangeeft, lijken de meeste forensen die op de route vliegen “aan te sluiten op deze vlucht om naar Kirkwall te vliegen”, de volgende bestemming voor het vliegtuig zodra het aankomt in Papa Westray. Ter vergelijking: de vlucht naar Kirkwall ligt op 43 km afstand. Hoewel de vlucht van Philips de aandacht trok van veel TikTok-gebruikers. Is hij niet de enige maker van inhoud die de kortste vlucht ter wereld heeft gedocumenteerd.

Bron: Ladbible

Beeld: YouTube @ The independent

Kristina heeft de zorg over 22 kinderen: partner opgesloten!

Kristina heeft de zorg over 22 kinderen: haar partner zit in de cel

Als blikken konden doden: Vrouw is niet blij met buikdanseres bij haar man