in

Man doet DNA-test en verpestte 33-jarig huwelijk van ouders

verpestte
Beeld: pexels

De meeste families hebben een paar skeletten in de kast, maar een man verpestte het 33-jarige huwelijk van zijn ouders nadat hij een DNA-test heeft gedaan.

Verpestte huwelijk

In feite bracht hij een lang verborgen geheim aan het licht nadat hij samen met zijn vader een DNA-test had gedaan, vanwege een voordelige online deal. Terwijl sommige familieleden van plan waren om dit geheim mee het graf in te nemen, besloot de naamloze man om het te delen op sociale media in een schokkend bericht. De openhartige bekentenis werd gedaan op Reddit door gebruiker @throwmeaway29305, met een lange thread waarin werd uitgelegd hoe hij tot de wortel van zijn knoestige stamboom kwam.

Gretig om meer te weten te komen over zijn ‘samenstelling van voorouders’, herinnerde hij zich hoe de website had geadverteerd met DNA-kits die bijna de helft goedkoper waren – wat ertoe leidde dat hij twee kits kocht: één voor hemzelf en één voor zijn vader. De forumgebruiker dacht dat het wel leuk zou zijn, stuurde de test meteen op en hoopte op interessante resultaten. Hoewel hij kreeg wat hij wenste, bleek de appel toch ver van de boom te vallen, want de voorouders van de mannen bleken ‘niet helemaal in orde’.

verpestte
Beeld: Pexels

Voorouderlijke samenstelling

“Het eerste wat mijn vader en ik deden was onze voorouderlijke samenstelling vergelijken en het viel me op dat het er een beetje… naast zat,” onthulde de Reddit-gebruiker. “Hij is zeer Brits en Iers (het sterkst verbonden met het Verenigd Koninkrijk) met een klein beetje Frans en Duits. Ik ben voornamelijk Scandinavisch (het sterkst verbonden met Zweden) met meer dan een kwart Frans en Duits en wat Italiaans.” Toen drong het tot de vader en de zoon door dat ze geen biologische familie waren, wat leidde tot het uiteenvallen van het decennialange huwelijk van de ouders.

Hij moest dit zelfs bespreken met zijn moeder, die niet op de hoogte zou zijn van de zaadjes van afstamming binnen de familie. “Mijn moeder kwam thuis en hij confronteerde haar ermee,” schreef hij online: “Ze ging door het lint en gaf toe dat ze altijd al had geweten dat ik het kind van een andere man was en dat ze ons had proberen tegen te houden als ze had geweten dat we de tests hadden gekregen.” De onwetende internetspeurder voegde er ook aan toe dat zijn ouders aan het scheiden waren nadat een andere tak van de stamboom was ontdekt.

In feite toonde de test aan dat de echte vader van de Reddit-gebruiker in de database zat, evenals een mogelijke halfbroer of -zus die 26,3 procent van hun DNA deelde. Dergelijke verhalen komen steeds vaker voor met de opkomst van online DNA-kits, met een soortgelijk verhaal van een man die ontdekte dat vier van zijn vijf kinderen niet van hem waren. De ironie is bedrijven als Ancestry ontgaan, die de kits zelfs aanprijzen met speciale Vaderdagkortingen – ja, echt waar. Misschien moet je de verkoop overslaan als je niet het risico wilt lopen om het verleden op te graven.

Bron: Ladbible

zwemtocht

Man laat schokkende gevolgen zien van zijn poging om het wereldrecord langste ononderbroken zwemtocht te verbreken

chip

Onderzoeker beweert chip in zijn hersenen te hebben geïmplanteerd waarmee hij hoopt zijn dromen te kunnen controleren