in

Zelfs ongeboren baby’s vinden de smaak van boerenkoolsalade niet lekker!

Zelfs ongeboren baby's vinden de smaak van boerenkoolsalade niet lekker!
Beeld: YouTube @ The Real MLordandGod

Baby’s in de baarmoeder zijn grote fans van wortelen, maar niet zozeer van groene bladgroenten. Wetenschappers beweren dat ze dit door hun gezichtsuitdrukking laten zien aan de hand van een nieuwe studie, die kortgeleden werd gepubliceerd.

Boerenkoolsalade niets voor ongeboren baby’s

Onderzoekers van de Durham University, in het noordoosten van Engeland, zeiden dat de bevindingen het eerste directe bewijs was dat baby’s anders reageren op verschillende geuren en smaken. Dit alles terwijl ze nog in de buik van de moeder zijn. Een team van wetenschappers bestudeerde 4D-echo’s van 100 zwangere vrouwen. Door hun is er ontdekt dat baby’s die blootgesteld waren aan wortelsmaken, “lachende” reacties vertoonden. Baby’s die blootgesteld werden aan de smaak van boerenkoolsalade hadden juist een “huiveringwekkende” gezicht op. Het is altijd fijn om te weten wat voor voorkeuren je baby heeft als die nog niet geboren is. Dit is volgens hoofdonderzoeker Beyza een van de belangrijkste redenen waarom dit onderzoek belangrijk is. Beyza benadrukte verder de relevantie van de studie.

YouTube @ The Real MLordandGod

Onderzoek vóór de geboorte

Beyza geeft aan dat dit onderzoek belangrijk is, om voedselvoorkeuren te kunnen vaststellen na de geboorte. Dit wordt als een belangrijke insteek gezien om na te denken over gezond eten. Verder kan het helpen om voedselstress bij baby’s te verminderen. Mensen ervaren smaak door een combinatie van smaak en geur. Bij foetussen denkt men dat dit kan gebeuren door het inademen en doorslikken van het vruchtwater in de baarmoeder. De studie, gepubliceerd in het tijdschrift Psychological Science, omvatte wetenschappers van Durham’s Fetal and Neonatal Research Lab en Aston University in Birmingham, centraal Engeland. Een team van het Nationaal Centrum voor Wetenschappelijk Onderzoek in Bourgondië, Frankrijk, was ook betrokken. Volgens het team kan de studie gebruikt worden om de menselijke smaak- en geurreceptoren beter te begrijpen.

Bron: sciencealert.com

Moeder laat drie tatoeages per week zetten: kan geen baan vinden!

Moeder laat drie tatoeages per week zetten: kan geen baan vinden!

Gedumpte bruid besluit door te gaan met bruiloft zonder bruidegom