in

WTFWTF

Man die al meer dan 70 jaar in een ijzeren long leeft, mocht van zijn moeder niet trouwen met verloofde vanwege zijn toestand

ijzeren long
Beeld: YouTube

Paul Alexander was net zes jaar oud toen hij werd getroffen door polio, waardoor hij vanaf zijn nek verlamd raakte en in een ijzeren long leeft.

Ijzeren long

Hij werd met spoed naar het Parkland ziekenhuis in Dallas gebracht en onderging een tracheotomie, maar werd achtergelaten in een ijzeren longmachine waar hij het grootste deel van zijn leven heeft doorgebracht. Paul heeft zich niet laten afremmen door de ijzeren long en in de loop van zijn leven is hij in vliegtuigen geweest, heeft hij alleen gewoond, is hij verliefd geworden, heeft hij in de kerk gebeden, heeft hij de oceaan bezocht en is hij zelfs in een stripclub beland. Paul, uit Dallas, Texas, studeerde zelfs aan twee universiteiten, waaronder de Universiteit van Texas in Austin, en streefde zijn droom na om een procesadvocaat te worden. Tijdens zijn studie aan de universiteit ontmoette Paul Claire, met wie hij zich uiteindelijk verloofde. Pauls moeder was echter tegen de relatie en verbood haar dochter zelfs om met hem te trouwen.

Paul kwam daar op hartverscheurende wijze achter toen hij Claire belde en haar moeder aan de andere kant van de lijn zat en haar dochter verbood om ooit nog met hem te praten. De polio-overlevende, nu 77, vertelde The Guardian dat hij ‘jaren nodig had om daarvan te genezen’. Sinds zijn relatie met Claire eindigde, heeft Paul misschien niet het huwelijk gevonden, maar wel Kathy Gaines, die zijn verzorgster is sinds hij afstudeerde aan de rechtenfaculteit. Pauls broer Phil beschreef hun relatie als een ‘huwelijk’ en zei dat ze zijn ‘armen en benen’ is. Paul is altijd agressief geweest over dingen die hij wil en nodig heeft met andere mensen,” zei Phil. “Hij is behoorlijk veeleisend. Maar Kathy is veeleisender dan hij. Ze hebben hun momenten gehad, maar ze komen er altijd uit.

Gezondheid

Hoewel Gaines als gevolg van haar diabetes type 1 blind is, heeft ze meer dan 30 jaar voor Paul gezorgd. Ze blijft aan zijn zijde, waar hij ook heen gaat, en zorgt ervoor dat ze hem elke dag ziet. In 2019 ging de gezondheid van Paul achteruit en verbleef hij vijf maanden in het Clements Hospital in het noorden van Dallas en Kathy zorgde ervoor dat ze hem elke dag bezocht. Paul is misschien niet met Claire getrouwd, maar zijn houding blijft positief, wat het leven hem ook voor de voeten werpt. Met zijn 77 jaar is hij een van de laatste mensen ter wereld die nog steeds een ijzeren long gebruikt en hij vertrouwt er bijna uitsluitend op om te ademen.

In een interview met filmmaker Mitch Summers in 2020 zei Paul dat hij zichzelf nooit heeft opgegeven, ondanks zijn omstandigheden. Hij zei: “Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wat je verleden is of voor welke uitdagingen je staat. Je kunt echt alles. Je moet gewoon je zinnen erop zetten en hard werken. Paul heeft zelfs zijn eigen memoires gepubliceerd, getiteld ‘Three Minutes for a Dog: Mijn leven in een ijzeren long’. De 155 pagina’s tellende memoires zijn zorgvuldig gemaakt en het duurde vijf jaar om ze af te maken; Paul schreef elk woord met een pen aan een stokje in zijn mond.

Bron: Dailymail

gender reveal

Vrouw onthult: “Mijn man verpestte onze gender reveal en ik gedroeg me als een snotaap en ‘raasde’ waar iedereen bij was”

push-ups

Luchthavenmedewerker stript wanneer mensen hun bagage afhalen en doet vervolgens push-ups