in

WTFWTF

Dit zijn de meest ongebruikelijke zwangerschapscondities ter wereld

Van een zwangerschap die zestig jaar duurde, tot een vrouw die op 70-jarige leeftijd nog kinderen baarde. De volgende zwangerschapscondities waren zo uniek dat zij geschiedenis schreven.

‘Octomom’

Na een een succesvolle IVF behandeling kreeg Nadya Suleman in 2009 de eerste achtling die de eerste week overleefde, wat haar direct een internationale bekendheid maakte. Menig kunnen zich dit fenomeen nog herinneren, en Nadya en haar kroost genieten vandaag de dag nog steeds van hun sterrenstatus.

Op social media deelt Nadya, die tegenwoordig als Natalie door het leven gaat, hoe het is om zo een groot gezin te hebben. Destijds kreeg de TV en social media ster veel negatief commentaar over haar zwangerschap en de geboorte van haar kinderen omdat zij een alleenstaande moeder was. Natalie had al 6 kinderen waaronder 1 tweeling, waardoor haar huishouden nu maar liefst 14 kinderen telt.

60 jaar zwanger

Een 91-jarige vrouw uit Chili kreeg de schrik van haar leven toen doktoren haar vertelden dat zij al 60 jaar zwanger bleek te zijn. Estela Melendez zei dat zij al die jaren een harde knobbel in haar buik voelde, maar ze wist niet dat zij zwanger was. De foetus, die na al die tijd allang niet meer levensvatbaar bleek te zijn, was intussen veranderd in steen. De doktoren dachten in eerste instantie dat Estela een tumor had, maar na verder onderzoek kwamen zij erachter dat zij daadwerkelijk zwanger was, maar dat de foetus dankzij lithopedion gecalcificeerd was.

Lithopedion treedt op wanneer de foetus in de buik afsterft en de moeder middels een gecalcificeerde laag probeert te beschermen tegen diens dode cellen. Vanwege haar leeftijd konden doktoren de foetus ruim 60 jaar later niet meer verwijderen en Melendez zegt dat het een aandenken is aan haar man die inmiddels al overleden is.

Oudste moeder

Doktoren wereldwijd waren versteld, toen Omkari op 70-jarige leeftijd moeder werd van een gezonde tweeling. “Als ik s’werelds oudste moeder mag zijn, betekent dit niets voor mij. Het enige wat ik wil is mijn nieuwe baby’s zien en voor ze zorgen nu het nog kan” zei Omkari, die de geschiedenisboeken ingaat als oudste moeder.

Omkari uit India had al twee dochters, voor zij in 2008 een jongen en een meisje erbij kreeg. De kinderen bleken kerngezond en ook Omkari die de tweeling via keizersnee op de wereld zette bleek er geen complicaties aan over te hebben gehad, alhoewel de zwangerschap zelf niet moeiteloos verliep. Vader en moeder noemen zich gezegend met de nieuwe toevoeging aan hun gezin, vooral omdat zij altijd al graag een jongetje wilden hebben.

Bron: YouTube

Beeld: Instagram @nataliesuleman/ YouTube @star 5

Maak kennis met de transgender man die zwanger was van zijn eigen kind

Eigenaar kan ogen niet geloven toen ze ontdekte van wat haar paard beviel

Eigenaar kan haar ogen niet geloven toen ze ontdekte van wat haar paard beviel