in

Man besluit 100 dagen onder water te leven om te zien wat het met zijn lichaam doet

Leven onder water

Een man heeft het op zich genomen om meer dan drie maanden onder water te leven om te zien wat voor effect dat heeft op zijn lichaam.

Onder water leven

De professor van de Universiteit van Zuid-Florida begon zijn bizarre experiment eerder deze maand (1 maart) toen hij zichzelf vastbond voor 100 dagen onder water voor deze eerste biologiestudie. Joe Dituri, ook bekend onder zijn naam Dr. Deep Sea, heeft het zijn missie gemaakt om van de zee zijn ‘habitat’ te maken tot aan de zomer.

In een officieel persbericht van de University Of South Florida is bevestigd dat Dituri, die ook gepromoveerd is in biomedische techniek, het experiment uitvoert in de hoop nieuwe “manieren te vinden om mariene milieus te doen herleven”. Daarnaast wil de onderzoeker ook “medische technologie testen die een groot aantal ziekten bij mensen zou kunnen voorkomen.” “Maar”, legt het bericht uit, “er is een addertje onder het gras: hij doet het allemaal 30 meter onder water en hij probeert het 100 dagen lang te doen.” Aan het begin van de maand (1 maart) zwom de gepensioneerde U.S. Navy Commander die nu professor is, in zijn nieuwe habitat van 100 vierkante meter, ongeveer ’twee duizendste van een competitie onder de zee’ in Jules’ Undersea Lodge in Key Largo.

Afzondering

De professor zal voor de gehele duur van de missie, die inmiddels de titel “Neptune 100” heeft gekregen, in “afzondering” leven. Heel toepasselijk. Het persbericht legt uit: “Onderdeel van het werk is dat een psycholoog en een psychiater de effecten in de gaten houden die hij ervaart in een omgeving die lijkt op een lange ruimtereis.

“Het is een isolerende opgesloten extreme omgeving. En als mensen moeten we echt uitzoeken hoe we in die (omgeving) gaan leven, als we onze planeet gaan uitbreiden, als we interplanetair gaan, als we alle behandelingen gaan vinden die we moeten vinden.” Als Dituri erin slaagt de Neptunus 100 te voltooien, dan is hij wereldrecordhouder voor “de langste tijd onder water leven onder omgevingsdruk, 1,6 keer de druk die op het land wordt gevoeld”. Het huidige wereldrecord staat op 73 dagen van lang geleden in 2014 toen twee professoren uit Tennessee de titel behaalden.

Bron: Ladbible

mishandeld door vrouw

46-jarige man onthult hoe hij make-up droeg om zijn blauwe plekken te verbergen die toegebracht waren door zijn vrouw

hond in kooi

Man die als hond door het leven gaat koopt kooi om in te slapen