in

“Luchtvaartmaatschappij implementeert gewichtscontrole voor alle passagiers vóór instappen”

Passagiers
Beeld: Unsplash & Pexels

Eén van de gevoelige onderwerpen waar mensen vaak moeite mee hebben, is gewicht. Het wordt over het algemeen als onbeleefd beschouwd om iemand direct naar zijn of haar gewicht te vragen, omdat dit potentieel kwetsend kan zijn. Vooral als je beseft dat niet iedereen perfect in vorm is. In de hedendaagse maatschappij wordt er veel nadruk gelegd op fysieke verschijning, waardoor individuen elk tekortkoming als onoverkomelijk beschouwen, waarbij overgewicht vaak als zo’n tekortkoming wordt gezien.

Passagiers wegen

Luchtvaartmaatschappij Air New Zealand heeft besloten om gedurende een bepaalde periode alle passagiers te wegen voordat ze aan boord gaan van hun vluchten. Dit opmerkelijke besluit, dat op het eerste gezicht extravagant lijkt, is echter gebaseerd op solide redenen. Voordat passagiers aan hun reis kunnen beginnen, zullen ze gevraagd worden om op de weegschaal te stappen. Het doel van dit initiatief is om onderzoek te doen naar het gewicht van passagiers. Met als uiteindelijk doel de veilige en efficiënte werking van het vliegtuig te waarborgen.

“We begrijpen dat het opstappen op een weegschaal ontmoedigend kan zijn”, leggen woordvoerders van het bedrijf uit. “Maar we willen onze klanten geruststellen dat er geen zichtbaar display is. Niemand, inclusief wijzelf, kan uw gewicht zien. Het proces is volledig anoniem. Het is een eenvoudige en bovenal vrijwillige procedure. Het enige waar u rekening mee hoeft te houden, is dat u ons door op deze manier te wegen helpt om uw vlucht veilig en efficiënt te laten verlopen.”

Beeld: Unsplash

Verhoogd veiligheidsniveau

Het wegen van passagiers op een weegschaal voordat ze aan boord gaan, draagt bij aan een verhoogd veiligheidsniveau, aangezien het essentieel is om het totale gewicht van de lading te kennen. “We wegen alles wat aan boord van het vliegtuig komt, van de vracht tot de maaltijden, zonder de bagage te vergeten die in het ruim geplaatst moet worden. Ons onderzoek is van cruciaal belang om het gemiddelde gewicht van passagiers, bemanning en bagage aan boord vast te stellen.”

Bron: Curioctopus

Vrouw beweert dat ze weer kan lopen door het volgen van een veganistisch dieet

systeem

Man wint 14 keer de loterij met een simpel wiskundig systeem