in

Leraar betaalt twee jaar salaris terug: leerlingen kwamen niet opdagen

Beeld: YouTube @NDTV

Lallan Kumar werkt als assistent-professor Hindi aan het Nitishwar college in Bihar, India. En hij heeft naar verluidt het geld dat overeenkomt met 33 maanden salaris teruggegeven met de opmerking dat “er niemand is om les te geven. Dus waar is het salaris goed voor?

Twee jaar salaris

Voor sommige mensen klinkt nietsdoen als een droom. Maar de arme professor Kumar voelt zich nogal gedeprimeerd door de situatie en hoopt op een overplaatsing naar een andere school. Hij vertelde Times Now: “Mijn geweten laat me niet toe een salaris te nemen zonder les te geven. Zelfs tijdens de online lessen [tijdens de pandemie], waren er slechts een handvol studenten aanwezig voor de Hindi-lessen.” “Als ik een salaris aanneem zonder vijf jaar les te geven, zou dat voor mij de academische dood betekenen.”

Volgens lokale berichten is het aanbod van zijn Euro 25.108 teruggegeven salaris door het college afgewezen. Het college houdt ook vol dat zijn beweringen niet juist zijn. Ze geven aan dat de lessen offline niet zijn gehaald vanwege de uitbraak van Covid-19. In een toespraak op NDTV zei hij: “Toen ik in dienst trad, was ik niet gedetacheerd op een college waar ik postdoctorale lessen kon geven. Degenen met lagere rangen [in het selectieproces] kregen die plaatsen. Hier komen de studenten nooit opdagen.” Kumar zegt ook dat zijn naam meer dan eens van de overplaatsingslijst is gehaald. En hij heeft gedreigd met een ‘sit-in protest’ als zijn eisen niet worden ingewilligd.

Overplaatsing

Manoj Kumar, de directeur van het college, heeft de beweringen van Kumar echter ontzenuwd. Hij vertelde NDTV dat de beschuldigingen dat Kumar’s klassen een nul opkomst hadden ongegrond zijn en dat de problemen het gevolg waren van de uitbraak. Hij zei: “Twee jaar lang werden de lessen onderbroken als gevolg van de coronavirusuitbraak.” Verder gaf hij aan dat de professor direct contact met hem had moeten opnemen als hij overgeplaatst wilde worden.

RK Thakur, vice-kanselier van de Babasaheb Bhimrao Ambedkar Bihar Universiteit, waar het college deel van uitmaakt, zei dat het de claims van Kumar over het niet aanwezig zijn van studenten zal onderzoeken. Hij voegde daaraan toe: “Professor Lallan Kumar is van streek over zijn overplaatsingseis. Hij heeft ons een cheque gegeven, maar wij hebben die niet geaccepteerd.”

Bron: Ladbible

Beeld: YouTube @NDTV

Man steelt plant uit voortuin en werd gedwongen deze terug te geven

Instagram model bedreigd om foto's met Russische tank in Oekraïne

Instagram model bedreigd om foto’s met Russische tank in Oekraïne