in

Koppel van vlucht getrapt nadat passagiers klaagden over hun lichaamsgeur

vlucht
Beeld: YouTube

Een beschaamd stel en hun 19 maanden oude dochter deelden hun ‘ondraaglijke vernedering’ nadat ze van een vlucht waren verwijderd. De andere passagiers namen namelijk aanstoot aan hun lichaamsgeur.

Van vlucht getrapt

In 2019 zaten Yehuda Yosef Adler, Jennie Adler en hun toen 19 maanden oude dochter in een vliegtuig dat op het punt stond om van Miami International Airport terug te keren naar Detroit, toen ze ‘plotseling’ uit het vliegtuig werden geëscorteerd. Volgens Yehuda benaderde een gate-agent hen en zei: “Meneer, er is een noodgeval en u moet het vliegtuig verlaten.” Toen de familie weer op het vliegveld was, liet het personeel hen weten dat ze uit de cabine moesten stappen vanwege klachten over hun vermeende slechte lichaamsgeur. In een gesprek met WPLG Local 10 News zei Yehuda destijds: “We hebben geen lichaamsgeur. Er is niets mis met ons.”

Het koppel deed zelfs extra moeite om hun punt te bewijzen, door willekeurige mensen op het vliegveld aan te houden om te bevestigen of ze stonken of niet. De andere reizigers zeiden van niet. Het echtpaar, dat orthodox-joods is, vindt dat ze het slachtoffer zijn geworden van religieuze en raciale discriminatie en daarom spanden ze een rechtszaak aan tegen American Airlines. Het echtpaar vroeg om terug te mogen keren op de vlucht, maar dat werd geweigerd en ze kregen zelfs te horen dat hun bagage, waaronder het autostoeltje en de kinderwagen van hun jonge kind, in het vliegtuig moesten blijven.

Lichaamsgeur

American Airlines gaf destijds de volgende verklaring af: “De heer Adler en zijn vrouw werden van de vlucht verwijderd toen verschillende passagiers klaagden over hun lichaamsgeur. “Ze zijn voor de nacht in een hotel ondergebracht en hebben maaltijdcheques gekregen. Ze zijn omgeboekt naar een vlucht van donderdag.” In een videoclip die op dat moment is opgenomen, is te zien hoe Yehuda zegt: “Er is een religieuze reden waarom ze me uit het vliegtuig schoppen. We hebben geen stank, oké? Niemand hier heeft stank.”

American Airlines wees deze beweringen van de hand en hield vol dat “geen van de beslissingen die ons team heeft genomen bij het afhandelen van deze gevoelige situatie gebaseerd waren op de religie van de Adlers.” De juridische stappen die Yehuda en zijn vrouw hadden ondernomen lijken sinds 2020 geen vooruitgang te hebben geboekt.

Bron: Ladbible

bankrekening

Tiener werd per ongeluk multimiljonair na het vinden van 8,9 miljoen euro op zijn bankrekening

terugbetaling

Koppel eist terugbetaling nadat een hond hun 13 uur durende vlucht verpestte