in

Koppel trouwt via Zoom zonder ooit fysiek samen te zijn geweest

zoom
Beeld: Pexels

Een vrouw trad in het huwelijk via zoom met een man, die ze tijdens de coronalockdown had leren kennen in een Facebookgroep. Ondanks dat ze elkaar nooit persoonlijk ontmoetten, hebben ze hun huwelijk inmiddels laten annuleren.

Trouwen via zoom

Ayse Reeves, destijds 27 jaar oud en studente, zocht tijdens de lockdown naar een internationale pennevriend. In een Facebookgroep kwam ze in contact met Darrin Martin, toen 24 jaar oud. Ze begonnen dagelijks te bellen, ondanks het tijdsverschil van vijf uur. Reeves paste zelfs haar slaaproutine aan om in hetzelfde ritme te leven als Martin.

Tijdens de lockdown werden ze een stel. Toen Reeves in juli 2020 probeerde om haar geliefde in Michigan, VS, te bezoeken, weigerde de Amerikaanse immigratiedienst haar toegang tot de VS, naar verluidt. Dat weerhield Martin er niet van om haar in mei 2021 ten huwelijk te vragen via FaceTime. Hij had vooraf de zegen van Reeves’ vader gevraagd. Aanvankelijk planden ze om te trouwen zodra ze de kans kregen om elkaar voor het eerst te ontmoeten. Echter, toen ze vernamen dat een nieuwe wet virtuele internationale huwelijksceremonies legaal maakte in de Amerikaanse staat Utah, besloten ze in augustus 2021 via Zoom te trouwen, terwijl hun ouders toekeken, tijdens een ceremonie die officieel werd geregistreerd in Utah.

Korte duur

Het huwelijk was echter van korte duur. In december 2021 zette Reeves een punt achter de relatie en vroeg ze om nietigverklaring van het huwelijk, onder verwijzing naar “niet-consumptie” als reden. Het niet-consumeren van een huwelijk is in de rooms-katholieke traditie grond voor een echtscheiding. Vanwege de afstand tussen Martin, die in de Verenigde Staten woont, en Reeves, die in het Verenigd Koninkrijk woont, duurde het meer dan 15 maanden voordat de nietigverklaring werd afgerond.

Het uiteindelijke vonnis werd in april van dit jaar uitgesproken. Reeves gaf aan: “Toen de brief arriveerde waarin stond dat ik niet meer getrouwd was, voelde het alsof er een last van mijn schouders viel. Terugkijkend lijkt het alsof het niet echt was omdat ik hem nooit heb ontmoet. (…) Ik was er diep door geraakt toen het allemaal gebeurde. Het feit dat ik eruit ben kunnen kruipen, heeft me veel sterker gemaakt.” Aan de andere kant beweert Martin dat hij probeerde een vriendschap met haar te behouden en hij zegt: “We zouden nu nog steeds vrienden zijn als Reeves me niet op alle online kanalen had geblokkeerd.”

Bron: Zita

kledingkeuze

Influencer mag niet in vliegtuig stappen vanwege kledingkeuze: “Je zocht aandacht en dat heb je bereikt”

vrouw

Vrouw probeert door antidiefstalkabel heen te bijten om iPhone 14 te stelen