in

Huurder geschokt na ontdekking dat huisbaas beveiligingscamera’s in huis heeft geïnstalleerd

beveiligingscamera's
Beeld: Pexels

Een huurder heeft net ontdekt dat zijn huisbaas beveiligingscamera’s in de woning heeft geïnstalleerd om te kijken wat hij doet.

Beveiligingscamera’s in huis

De huurder zag de camera’s in de hoek van de woonkamer en tegenover de was-, badkamer- en loungeruimte in hun huis. De vrouwelijke huisbaas vertelde hen blijkbaar dat ze de camera’s had geïnstalleerd om de ‘netheid’ van het huis in de gaten te houden. De huurder zei dat zij en haar vijf huisgenoten te horen kregen dat de huisbaas camera’s aan de buitenkant van hun huis in Wangaratta zou installeren. Ze stemden hierin met tegenzin toe, maar toen merkten ze dat er twee camera’s in het huis waren geïnstalleerd.

De huurders deelden hun verhaal in het weekend in de Facebookgroep Don’t Rent Me. Ze gebruikt ze om onze activiteiten in het huis letterlijk te bespioneren”, legden ze uit. “In (de verhuurder’s) woorden precies ‘in de 10 jaar dat ik dit doe, is dit het enige systeem dat werkt en zij WIL DICTEREN hoe het huis loopt’. De huurder zei dat de huisbaas haar de hele tijd berichten begon te sturen met de vraag of ze nog een baan had en wat ze ‘onder haar Oodie verborg’. “Ze vertelde me vervolgens dat ze me de afgelopen drie weken door het huis had zien lopen en vroeg of ik nog een baan had omdat ze niet wilde dat zulke mensen in haar huis woonden”.

Beeld: Facebook @Don’t rent me

Bespioneren

“Het gaat haar niets aan of ik een baan heb of wat ik thuis doe, ik betaal om hier te wonen. En niet om bespioneerd te worden en gevraagd te worden waarom ik thuis ben? Ik was op vakantie, maar dat hoeft ze niet te weten. “Ze heeft me zelfs gevraagd wat ik onder mijn Oodie (draagbare deken) verstop om mee naar de badkamer te nemen.” Mensen in de commentaren waren niet verrassend ontzet over de huurder.

“Ik zou een e-mail sturen naar de PM [woningbeheerder] en hen vertellen dat je inbreuk maakt op hun privacy, inclusief alle berichten die de verhuurder naar je heeft gestuurd over wat er onder je Oodie zit, vragen waarom je de hele tijd thuis bent, enz. Het is een duidelijke schending van de privacy,” suggereerde een persoon. “Wat heb ik net in hemelsnaam gelezen! Dit is toch zeker een grap? Ik heb er geen woorden voor, dit is absolute waanzin,” zei een ander. “Dat is krankzinnig. Bedek ze. Bedek de microfoon ook, de kans is groot dat ze kan meeluisteren,” voegde een ander eraan toe.

Bron: Ladbible

haai

Angstaanjagend moment waarop een haai een boot vol mensen bijt en laat leeglopen

miljoen

Man geeft 1 miljoen uit in slechts vier maanden die hij stal uit geldautomaat voordat hij zichzelf aangeeft