in

Dit matras laat je weten of je partner vreemd gaat

Slaap tracking is niets nieuws, maar een bedrijf wil bijhouden wanneer je matras wordt gebruikt, vooral als je niet thuis bent. Het Spaanse matrassen bedrijf Durmet prijst zijn nieuwe Smarttress-matras aan met wat het een Lover Detection Systeem noemt, dat waarschuwingen naar je smartphone stuurt als je partner mogelijk vreemdgaat.

Smarttress bed

Hoewel dit misschien op een grap lijkt, is het Smarttress bed, dat niet goedkoop is voor $ 1,750, gevuld met sensoren in de veer die trillen als het bed in gebruik is. Het bed registreert niet alleen de activiteit, maar de ingebouwde snelheidsmeter analyseert ook de duur, de impact en de intensiteit. Als het bed in gebruik is terwijl je bijvoorbeeld aan het werk bent, stuurt het een waarschuwing naar je smartphone om je te laten weten dat er verdachte activiteit plaatsvindt in real time. Hoewel de Smarttress een extreme stap (en prijzig) is om te nemen om te zien of een partner trouw is, suggereren commentatoren op de populaire site Product Hunt om in plaats daarvan camera’s te installeren; of, beter nog, een relatietherapeut te bezoeken.

Advertentie

In een advertentie op de Smarttress website (video hierboven), noemt het bedrijf socialmediaplatforms zoals Facebook en WhatsApp voor het stimuleren van ontrouw, met name in Spanje. “Als je partner niet trouw is, is je matras dat in ieder geval wel” volgens de advertentie. Maar de stap maakt deel uit van een groter streven van bedrijven om moderne technologie te integreren in huishoudelijke artikelen, waaronder matrassen. Er zijn zelfs al modellen op de markt die elke ochtend een rapport uitbrengen over hoe lang en hoe goed je hebt geslapen (er is er zelfs een voor kinderen). Maar nogmaals, veel goedkopere fitnesstrackers kunnen nu hetzelfde doen. Hoewel fitnesstrackers geen detectie van bedrog bieden, wil dat niet zeggen dat de Smarttress onfeilbaar is; er zijn tenslotte andere plaatsen om in de problemen te komen dan het bed.

Bron: Mashable

Beeld: YouTube

Deze dame verkoopt haar poep voor 3500 euro aan mannen

Deze dame verkoopt haar poep voor 3500 euro aan mannen

Zo creëer je hallucinaties zonder drugs te gebruiken