in ,

Dit zijn 6 feiten en fabels die je moet weten bij het doorslikken van de anticonceptiepil

Beeld: Unsplash

Als je de anticonceptiepil gebruikt is het heel erg belangrijk dat je het op tijd in neemt. En ja, je hebt mensen die de strip afmaken en ook een stopweek hebben, maar je hebt dan weer mensen die de pil doorslikken. En helaas bestaan er over het laatste genoeg onduidelijkheden. Ja, de pil doorslikken kan best wel handig zijn, maar jammer genoeg hoor je vaak genoeg andere verhalen.

Feiten en fabels

Als jij je menstruatie wilt uitstellen of als je moe bent van afschuwelijke menstruatiekrampen? Dan is de pil doorslikken best wel handig. En ja, het klinkt heel erg simpel, maar je moet ook heel goed na denken wat het allemaal met je lijf doet. Want hoe erg is het nou om je stopweek vaker over te slaan? En wat voor invloed heeft het op je libido? Hieronder hebben we alle feiten en fabels op een rij, die je beslist wel moet lezen.

1. Feit: de pil doorslikken is slecht voor je libido

Weet je dat de pil doorslikken effect kan hebben op je zin in seks. Ja, het heeft te maken met de productie van hormonen, zoals testosteron. Als je de pil doorslikt remt het de productie van deze hormonen, en testosteron heeft dus invloed op je stemming en ook op je zin in seks.

2. Fabel: doorslikken is slecht voor je

Als je de pil door slikt, hoor je steeds weer dat het slecht voor je zou zijn. En dat is namelijk een fabel. Sterker nog: in principe kan je de pil continu doorslikken.

3. Feit: het maakt niet uit hoe lang je de pil doorslikt

Het maakt eigenlijk niet uit hoe lang je de pil doorslikt. Men geeft vaak genoeg aan dat je het beste drie strips (84 dagen) achter elkaar kan doorslikken, zodat je eens in de drie maanden een stopweek hebt (en dat wordt dan uiteindelijk 4 keer per jaar). Je hebt dan op deze manier minder last van klachten én doorbraakbloedingen. Dus als je je er prettig bij voelt mag je het ook het hele jaar doorslikken.

anti pregnancy pills and condoms
Beeld: Unsplash

4. Feit: je slikt meer hormonen

Als je de pil doorslikt wil dat zeggen dat je elke maand 7 extra pillen moet inslikken, en ja dat zijn dus meer hormonen dan je gewend bent. Maar het is helaas geen reden tot paniek, want tegenwoordig bezitten de anticonceptiepillen een lage dosis aan hormonen. En volgens verschillende onderzoeken die gedaan zijn naar de verhoging van steroïden die je binnenkrijgt in je lichaam, heeft dit geen effect op de werking van je lever.

5. Feit: de pil wordt betrouwbaarder

De pil vergeten is eenieder wel eens overkomen. Maar bij vrouwen die de pil doorslikken komt dat wel minder voor. Helaas is er niet veel aan de hand als je de pil vergeet terwijl je doorslikt. Je loopt namelijk geen risico op een zwangerschap als je de pil een langere tijd zonder stopweek doorslikt en een pil vergeet. Je kan gewoon de volgende pil innemen en je bent beschermd.

6. Feit: je cyclus is helemaal in de war als je eenmaal stopt

Als je wilt stoppen met de pil, moet je lichaam helemaal afkicken. Het is namelijk al ingesteld om de pil te gebruiken, als je het nou doorslikt of maar net gebruikt hebt. je lichaam moet weer gaan wennen! En dit kan minimaal een half jaar tot een jaar duren.

Bron: Beautify

Beeld: Unsplash

Dit is alles wat je moet weten over stress acne

Brandweerlieden redden dronken student die vastzit in droger