in

Dappere peuter maakt einde aan slang die haar in gezicht beet

Beeld: Unsplash

Wanneer een slang je bijt is het eerste waaraan je denkt om de gift zo snel als mogelijk uit je lichaam te laten. Maar deze tweejarige peuter in Turkije heeft in haar achtertuin een slang dood gebeten die haar eerst in het gezicht beet.

Gebeten in achtertuin

De peuter, die alleen is geïdentificeerd met haar initialen SE, was aan het spelen in de achtertuin van haar huis in het dorp Kantar in Bingol, Turkije, toen buren een schreeuw hoorden en naar buiten kwamen rennen om te zien wat er was gebeurd. Tot hun afgrijzen ontdekten de buren dat het kleine meisje een slang van 50 cm in haar mond had geklemd. En ook nog een bijt vlek op haar onderlip had Het reptiel van zo’n 50 centimeter had zijn tanden gezet in de onderlip van het kleine meisje. Van de schrik beet zij terug waardoor de slang uiteindelijk doodging. Nadat ze de slang efficiënt hadden gedood, verleenden de buren eerste hulp aan het meisje. Ze brachten haar daarna naar het ziekenhuis voor behandeling.

Opgelucht

Na een bezoek aan het ziekenhuis, waar ze 24 uur ter observatie moest blijven, mocht zij gelukkig weer naar huis. De vader van het dappere kind was opgelucht. Hij zei: “Onze buren hebben me verteld dat de slang in de hand van mijn kind was, ze speelde ermee en toen beet hij haar. “Dan heeft ze als reactie de slang terug gebeten.” Naar verluidt maakt ze het nu goed en is ze herstellende van de beproeving.

De kans dat iemand een slang tegenkomt is allang niet meer gebonden aan geografische factoren volgens onderzoek. Steeds meer mensen hebben slangen als huisdier en er worden meer beten gerapporteerd. In het geval van een beet door een giftige slang is het belangrijk om zo snel mogelijk toegang te krijgen tot het juiste tegengif en medisch advies te zoeken.

Bron: Unilad

Beeld: YouTube @News 24

Vrouw doet zwangerschapstest in ijslolly: laat haar vriend het eten

Kristina heeft de zorg over 22 kinderen: partner opgesloten!

Kristina heeft de zorg over 22 kinderen: haar partner zit in de cel