in

Braziliaanse baby heeft 6 cm lange aanhangsel in uiterst zeldzaam fenomeen

Deze baby in Brazilië werd geboren met een 6 cm lange aanhangsel, dat bedekt was met huid en uit haar rug stak. Ongelooflijke voor en na foto’s, gepubliceerd in een medisch tijdschrift, tonen haar drie jaar na de levensveranderende operatie.

6 cm lange aanhangsel

Minder dan 200 gevallen van het verschijnsel, een afwijking tijdens de zwangerschap, zijn ooit in de literatuur opgetekend. Het verhaal van het onbekende meisje is gepubliceerd in het Journal of Pediatric Surgery Case Reports.

Volgens medici die het meisje behandelden, is dit waarschijnlijk de oorzaak dat ze een staart heeft. De operatie heeft het gat gedicht en het aanhangsel verwijderd. Artsen van GRENDAAC, een kinderziekenhuis in Sao Paolo, zeiden dat de staart ontsprong uit de lumbosacrale regio – het gebied dat de wervelkolom verbindt met het bekken.

Zeldzame afwijking

Het meisje is geboren met spina bifida. Het is een zeldzame afwijking aan de wervelkolom die in de baarmoeder ontstaat en een gat in de wervelkolom veroorzaakt. Volgens medici die het meisje behandelden, is dit waarschijnlijk de oorzaak dat ze een staart heeft. De operatie heeft het gat gedicht en het aanhangsel verwijderd.

Artsen van GRENDAAC, een kinderziekenhuis in Sao Paolo, zeiden dat de staart ontsprong uit de lumbosacrale regio – het gebied dat de wervelkolom verbindt met het bekken. Bij bijna alle baby’s wordt het terug opgenomen in het lichaam om het staartbeen te vormen. Maar in uiterst zeldzame gevallen kan het zich tot een staart ontwikkelen. Ze worden meestal pas opgemerkt nadat een baby is geboren.

Bron & Beeld: Dailymail

Man die zichzelf niet super knap vind wil alleen met mooie vrouwen op een date!

Man die zichzelf niet super knap vindt wil alleen met mooie vrouwen op een date!

85-jarige oma vastberaden: 'Verlaat verzorgingstehuis om te gaan tokkelen op werelds snelste tokkelbaan!'

85-jarige oma vastberaden: ‘Verlaat verzorgingstehuis om te gaan tokkelen op werelds snelste tokkelbaan!’