in

Bizarre video bewijst: ‘IJs in een frituur doen kan extreem gevaarlijk zijn!’

Bizarre video bewijst: 'IJs in een frituur doen kan extreem gevaarlijk zijn!'
Beeld: YouTube @ allfails

Een bizarre video die op het internet is verschenen, bewijst hoe gevaarlijk het kan zijn als je ijs in een frituur doet. Het is altijd goed om veiligheidsregels in acht te nemen. Op die manier ben je altijd veilig en is de kans op een ongeluk aanzienlijk minder.

IJs in frituur doen geen goed idee

De video die de ronde doet op sociale media laat precies zien waarom je nooit ijs in een friteuse mag doen. Als je die zin leest en je je nog steeds afvraagt waarom dat zo is, verzoek ik je om naar die video te kijken. Terwijl de meerderheid van jullie die dit lezen waarschijnlijk denkt: ‘Nou, is het niet duidelijk?’ Ik bedoel, ja, maar zo duidelijk is het weer niet.’ Blijkbaar zijn er mensen die colleges voor de wetenschap op de middelbare school hebben overgeslagen en geen probleem zien om ijskoud water in een vat met kokende olie te laten vallen. ‘IJskoud’ en ‘kokend’ zouden eigenlijk al een belletje moeten laten rinkelen, maar laten we eens kijken wat er gebeurt.

Beeld: YouTube @ allfails

Kan extreem gevaarlijk zijn

In de video besluit een onbekende persoon, vermoedelijk een medewerker van een Louisiana-vestiging van Popeyes, een klein experiment te doen. In de video is er te zien hoe een mand met ijs wordt gevuld. Vervolgens plaatsen ze de mand in een enorm vat met, zoals eerder vermeld, gloeiend hete olie. Bijna zodra het ijs in contact komt met de olie, vindt er een heftige chemische reactie plaats, waarbij de olie bruist en zich vormt tot een dik geel schuim. Ik denk dat iedereen die betrokken was bij de stunt (hopelijk) die dag een zeer waardevolle les heeft geleerd.

Bron: unilad.com

Vader realiseert zich: 'Auto gestolen met zijn 2-jarige op de achterbank'

Vader realiseert zich: ‘Auto gestolen met zijn 2-jarige op de achterbank’

rauw vlees eten

Man eet rauw vlees tijdens blind date: ‘Ik hoop dat ze mij accepteert’