in

Architect wil een 900ft MOON hotel bouwen in Dubai en het kan 5 miljard dollar kosten.

hotel in dubai

Een Canadese ondernemer heeft een vastgoedproject voorgesteld dat de met wolkenkrabbers bezaaide skyline van Dubai naar nieuwe hoogten zou tillen. Hij gaat namelijk een replica van de maan bouwen en het gaat hem ongeveer 5 miljard dollar kosten.

Moon hotel in Dubai

Het nieuwe project van Michael Henderson, simpelweg MOON genoemd, zal net zo zijn als de echte maan die de miljardair-ruimtetoeristen op aarde ooit zullen bezoeken, maar dan 0,008 procent kleiner. Het door Henderson voorgestelde project omvat een resort in de bolvormige structuur, compleet met een hotel met 4000 kamers, een arena die plaats biedt aan 10.000 mensen en een “maankolonie” die de gasten het gevoel geeft dat ze echt op de maan lopen.

Bij het vastgoedproject van 5 miljard dollar zou de replica van 274 meter hoog bovenop een gebouw van 30 meter komen te staan, ergens in de schaduw van het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, die 829 meter hoog is. Wij hebben het grootste “merk” ter wereld”, zei Henderson tegen verslaggevers, waarmee hij suggereerde dat de maan zelf zijn merk was. “Acht miljard mensen kennen ons merk, en we zijn nog niet eens begonnen.

Maanverdrag

Volgens artikel 1 van het Maanverdrag van de Verenigde Naties van 1979 zullen maanbronnen niet in beslag worden genomen of worden onderworpen aan “nationale toe-eigening door aanspraak op soevereiniteit, door middel van gebruik of bezetting, of op enige andere wijze”. Het verdrag zegt echter niets over wat individuen mogen doen met de unieke IP van de maan.

Het project van Henderson klinkt misschien buitenaards, maar het zou gemakkelijk kunnen passen in deze futuristische stadstaat. Dubai heeft al een roodgloeiende vastgoedmarkt, aangewakkerd door de rijken die de beperkingen in hun thuisland zijn ontvlucht tijdens de pandemie van het coronavirus en de Russen die hun heil zoeken in de oorlog van Moskou tegen Oekraïne. En hoewel in een eerdere periode van hoogconjunctuur veel grote projecten zijn mislukt, suggereren Henderson en anderen dat zijn visie, gefinancierd door Moon World Resorts Inc, waarvan hij medeoprichter is, misschien niet zo vergezocht is. De MOON zou op een sokkelachtig cirkelvormig gebouw zitten en ’s nachts oplichten. Henderson besprak het project op de Arabian Travel Market eerder in mei in Dubai.

Bron: Dailymail

School laat studenten telefoons inleveren ter voorbereiding van examens

toiletpapier

Man gebruikt plant in plaats van toiletpapier