in

Deze moeder laat haar dochter van 6 elke maand een dag vrij van school nemen zonder ziek te zijn

vrij van school

Een moeder heeft andere ouders geschokt nadat ze onthulde dat ze haar kind elke maand een dag vrij van school laat nemen zonder ziek te zijn.

Vrij van school

Noella Palmento, een alleenstaande moeder uit de VS, ging naar TikTok om haar ongebruikelijke ouderschapstechniek te delen, waarbij haar dochter Giada van zes elke vier weken een dag vrij neemt van school. De vrije dag, die door anderen een ‘geestelijke gezondheidsdag’ wordt genoemd, kan Giada naar eigen inzicht besteden. In één clip is te zien hoe de zesjarige de dag doorbrengt met winkelen. De influencer, die zichzelf omschreef als ‘geen gewone moeder’, zei tegen anderen dat ze zich ‘met hun eigen zaken moesten bemoeien’, maar het concept kreeg veel steun van kijkers. Haar clip, die al meer dan vijf miljoen keer bekeken is, heeft anderen geïnspireerd door het idee. Noella legde uit: “Ik heb mijn dochter verteld dat ze elke maand één dag mag kiezen om thuis te blijven van school zonder ziek te worden.

In de clip was te zien hoe Giada de dag doorbracht met haar moeder, buiten met speelgoed speelde en genoot van tijd in het winkelcentrum. Misschien anticipeerde de moeder van één op de reacties en gaf de clip als bijschrift mee: Bemoei je met je eigen zaken. Noella, die als doel heeft om te ‘inspireren’, kreeg echter een bijna volledig positieve ontvangst, waarbij velen aantekeningen maakten over het idee voor als ze zelf kinderen hebben. Meer dan 3.000 kijkers deelden hun mening over het idee.

Verschillende reacties

Een van hen zei: ‘Dag van de geestelijke gezondheid, zoals mijn moeder het noemde. Een tweede voegde eraan toe: ‘Een vrije dag voor geestelijke gezondheid zou zoveel goed hebben gedaan voor mijn pijnlijke hersenen en hart toen ik opgroeide. Dit is geweldig! Een derde zei: “Ik ben lerares en ik ben er niet eens boos over. Vooral als ze zo klein is! Geestelijke gezondheidsdagen zijn super belangrijk en laat kinderen kinderen zijn!’ Een vierde voegde eraan toe: ‘Dat is zo slim, ik ga dit zeker doen met mijn toekomstige kinderen.

Hoewel veel kijkers het concept steunden, waren anderen kritischer en wezen op de mogelijk schadelijke bijwerkingen. Een van hen zei: ‘Elke maand een is een beetje wild omdat ze het zal verwachten als ze ouder wordt, maar ik ben opgegroeid met de wetenschap dat ik om een dag voor geestelijke gezondheid kon vragen wanneer ik dat nodig had! Een ander voegde eraan toe: ‘Totdat je een e-mail krijgt over spijbelen. Een derde zei: ‘Eén dag per maand is veel. Een vierde vroeg zich af: “Waarom doen we dit niet gewoon in het weekend?

Bron: Dailymail

wonen in busje

75-jarige vrouw woont noodgedwongen in een busje omdat ze de huur niet kan betalen

operatie

Model geeft 100.000 dollar uit aan een operatie om ’s werelds grootste meloenen te krijgen