in

Angstaanjagend moment waarop een haai een boot vol mensen bijt en laat leeglopen

haai
Beeld: YouTube

Een haai is erin geslaagd om een boot leeg te laten lopen tijdens een chaotische sardienen tocht in Zuid-Afrika.

Haai bijt boos vol mensen

Emily Cehrs bevond zich op een boot voor de kust van Chinta East, toen de haai besloot op te duiken en zich bekend te maken. Cehrs en haar vrienden waren de boot opgegaan om de sardinetrek mee te maken, wanneer alle vissen naar het zuiden trekken – gevolgd door talloze hongerige roofdieren, waaronder haaien. En hoewel ze hadden gehoopt de natuur van dichtbij mee te maken, waren ze niet voorbereid op hoe dichtbij. De haai dook op toen de boot zich boven een bait ball bevond – een fenomeen waarbij vissen een gigantische bal vormen om zichzelf tegen roofdieren te beschermen.

Gelukkig zonk de boot niet en konden de opvarenden veilig terugkeren naar het droge. Cehrs zei: “Tijdens de sardinerun kun je zoveel wilde dieren zien, waaronder walvissen, dolfijnen, pinguïns, haaien en zeeschildpadden. “Maar deze keer kwam een haai net iets te dichtbij. “Onze boot liep leeg en we waren allemaal een beetje bang dat de hele boot zou zinken, maar gelukkig liep slechts een klein deel leeg en konden we terug naar de wal varen.” Ze voegde eraan toe: “We verlieten snel het gebied en gingen weg van de aasbal die onder onze boot lag. Daarna moesten we heel langzaam terug naar de kant varen, zodat de boot niet zou zinken.

Verontrustende moment

“Ondanks het verontrustende moment was het geweldig om de chaos van de sardienenrun te zien. “Er waren dolfijnen, walvissen en haaien die ons omringden en zich voedden met de aasbal onder onze boot. “Het was heel bijzonder om alle wilde dieren van dichtbij te zien.” Liever jij dan ik, vriend. Eerder dit jaar werd natuurfotograaf Rainer Schimpf tijdens de sardinerun in zijn geheel opgeslokt door een walvis.

Tijdens het snorkelen in de zee vlak bij Port Elizabeth Harbour werd Schimpf opgeslokt door een Bryde’s walvis toen hij de sardinetrek in al zijn glorie probeerde vast te leggen. Gelukkig overleefde hij het hele gebeuren zonder ook maar een schrammetje, maar als de walvis had besloten naar beneden te duiken terwijl hij nog vastzat in zijn bek, was hij waarschijnlijk gestorven. Gelukkig spuwde hij hem uiteindelijk in veiligheid in plaats van hem mee te sleuren naar een waterig graf.

Bron: Ladbible

Hetzelfde huis

Vrouw die al 105 jaar in hetzelfde huis woont, zegt dat ze nooit meer weggaat

beveiligingscamera's

Huurder geschokt na ontdekking dat huisbaas beveiligingscamera’s in huis heeft geïnstalleerd