in

75-jarige vrouw woont noodgedwongen in een busje omdat ze de huur niet kan betalen

wonen in busje
Beeld: YouTube

Een 75-jarige vrouw heeft onthuld dat ze gedwongen was om in een busje te gaan wonen waar ze een kleine kachel als verwarming gebruikt. Ze woont namelijk in een busje, omdat ze de huur niet kon betalen, ondanks ze fulltime werkte.

Wonen in een busje

Lindy is een oudere vrouw uit Arizona die de gevolgen heeft ondervonden van de stijgende inflatie en de stijgende kosten van levensonderhoud toen ze zich aanpaste aan een leven op wielen in haar 2013 Chevy busje. De in armoede levende oudere – die een zoon heeft die haar niet helpt omdat ze ’te onafhankelijk’ is – heeft een kijkje genomen in haar leven in de auto en waarom ze moet werken ‘om te overleven’. In een interview met de naamloze presentator van het YouTube-account, The Glorious Life on Wheels, vertelde Lindy hoe ze niet in aanmerking kwam voor sociale zekerheid en welke nadelige effecten het leven in armoede op haar heeft gehad. Lindy – die niet onthulde waar ze werkt – liet haar bestelwagen zien.

In de grote zwarte bestelwagen had de 75-jarige een klein bed, een klein fornuis en dozen voor opslag. Ze vertelde dat ze zich geen verwarming kon veroorloven, dus gebruikt ze een klein kacheltje om warm te blijven in de koudere maanden, en voegde eraan toe dat ze geluk heeft dat het niet sneeuwt waar ze woont. Lindy merkte op dat butaan ongeveer ‘400 dollar per maand kost’, wat ze zich niet kan veroorloven. En hoewel ze zonne-energie in haar busje heeft, merkte ze op dat het te duur is om bij te houden en dat het ‘onbetrouwbaar’ is. Lindy onthulde dat ze zich zelfs geen airconditioning kan veroorloven, dus is ze gedwongen om de vreselijk hete zomers in Arizona door te komen. Ze vertelde dat het op een zomerdag maar liefst 140 graden was in haar busje.

Uitkering

Lindy heeft een uitkering, maar ze merkte op dat zelfs met die hulp ‘je heel weinig overhoudt om te eten’. De 75-jarige vroeg ‘een paar jaar geleden’ voedselbonnen aan, maar kreeg te horen dat ze ‘$8 per maand te veel verdient’. Ze merkte op dat ze dankbaar was dat ze eten kreeg van kerken, omdat die haar elke week een zak groenten gaven. Ze voegde eraan toe dat als ze extra geld heeft, ze probeert om “een voorraad voedsel aan te leggen”. Ik heb op dit moment voor minstens zes maanden voedsel in mijn bestelwagen. Ik heb ongeveer 40 pond rijst en 20-30 pond bonen bij me”, legt ze uit voordat ze onthult dat ze zoveel koopt als ze zich kan veroorloven. Wat betreft huisvesting merkte Lindy op dat het huisvestingssysteem van de staat haar op geen enkele manier heeft kunnen helpen.

Toen ze aan het werk was, kreeg ze van een staatsmedewerker te horen dat haar huur hoger zou zijn in een woning met een laag inkomen omdat ze een baan had. Ze moest echter zes maanden werkloos zijn om een goedkope woning aan te vragen, wat betekende dat ze anderhalf jaar lang ‘niet zou kunnen overleven’. Als ik nu een woning met een laag inkomen krijg, zullen ze de huur niet verlagen als ik stop met werken. Je moet uit het huisvestingssysteem stappen en je opnieuw inschrijven om op een andere woning te wachten”, legde ze uit. Lindy merkte op dat ze al twee keer heeft geprobeerd om via het huisvestingssysteem te gaan, en voegde eraan toe dat de laatste keer dat ze contact opnam met een staatsmedewerker, die zei: “Je bent veel beter af in dat busje.

Bron: Dailymail

dieet

Man wil zijn vriendin dumpen omdat hij echt walgt van haar nieuwe dieet

vrij van school

Deze moeder laat haar dochter van 6 elke maand een dag vrij van school nemen zonder ziek te zijn