in

7 make-up tips die jouw huid met sproetjes nóg beter tot z’n recht doen komen.

Beeld: Unsplash

Je bent vast wel een geluksvogel als je gezegend bent met sproetjes op je huid. Ja, het is namelijk één van de zeven schoonheden. Het is dus best wel een zonde als jij je sproeten regelmatig verbergt. Maar ja, weet je dat make-up ook de beste vriend van jouw sproetjes kan worden? Wij hebben hieronder een aantal tips die jouw huid met sproetjes nóg beter tot z’n recht doen komen. Je mag de volgende tips best wel uitproberen, en wij wedden dat jij er niet meer aan zal denken om je sproeten te verbergen.

Make-up tips

De zomer is weer in aantocht en dat wilt dus zeggen deze kleine vlekjes weer extra zichtbaar gaan worden. Ja, sproeten worden namelijk donkerder wanneer ze teveel zonlicht krijgen. Hieronder hebben we dus enkele make-up tips om je sproetjes te verbergen.

1. Foundation

Als je foundation zet, is het heel belangrijk dat je eentje uitkiest die geschikt is voor jouw huid met sproeten. je kan dus eerder gaan voor een licht transparante foundation, zoals een BB-crème of sheer foundation. Verder is het heel erg belangrijk om een mat of te dekkend product te vermijden, want die kan jouw huid grijzig maken omdat de sproetjes er meestal gewoon nog doorheen komen.

2. Make-up spons in plaats van een kwast

Het is heel erg verstandig om te keizen voor make-upspons of beauty blender, omdat jij je foundation zo dun en egaal mogelijk kan aanbrengen.

3. Crème blush

Als je een crème of liquid blush gebruikt versmelt het mooi met je huid, en je sproetjes blijven goed doorkomen op zo een manier. Poederproducten kunnen namelijk verstikkend werken op sproetjes.

4. Bronzer

Het gebruiken van een beetje bronzer kan heel ideaal zijn, maar het is heel belangrijk om het met mate te gebruiken. Het is handig om een vleugje bronzer te gebruiken op de plekken waar de zonnestralen je gezicht raken: op je kin, jukbeenderen, neusbrug en slapen.

woman with red lipstick lying on brown leaves
Beeld: Unsplash

5. De kleur van je bronzer

En ja, de kleur van je bronzer is ook heel erg belangrijk wanneer je een huid met sproetjes hebt. Als je een bronzer met een warme ondertoon gebruikt, heb je kans dat de bronzer de kleur van je sproeten (deels) overneemt. Je sproetjes worden daardoor bedekt en het maakt alles tot één geheel. Maar als je kiest voor een bronzer met een koele ondertoon kun je je gezicht shapen en contouren.

6. Liquid highlighter

Shine bright like a diamond! Gebruik het best een cream of liquid highlighter, als jij je huid net even een mooie glowy finish wilt geven. Je huid met sproetjes krijgt dan een frisse, jeugdige look, maar verstikt de vlekjes niet en je sproeten stralen er gewoon nog doorheen.

7. Lipliner

Als je sproetjes op je lippen hebt, kan je een lipliner gebruiken om je lippen goed te arceren. Hierdoor lijken ze meteen voller en vallen ze meer op.

Bron: Beautify

Beeld: Unsplash

Dit zijn 20 pijnlijke hilarische memes over introvert zijn

Slaapexpert legt brute reden uit waarom je nooit zonder kleren moet slapen