in

WTFWTF LOLLOL

23-Jarige vrouw onthult: ‘Ik was 1,5 jaar toen ik voor het eerst ongesteld werd’

Liza is 23 en werd voor het eerst ongesteld toen ze 1,5 jaar was. En op social media deelt zij haar verhaal over hoe haar leven eruit ziet, en het stigma waarmee ze vaak te maken krijgt.

Eerste menstruatie

Doktoren spreken van vervroegde puberteit als een kind voor het achtste levensjaar te maken krijgt met hormonale veranderingen die de puberteit starten zoals; borst en haar ontwikkeling, of een versnelde groei in lengte.

Bij Liza ontstonden er zorgen bij haar ouders toen haar eerste menstruatie begon terwijl zij nog maar 18 maanden oud was. Toen zij haar tienerjaren bereikt had, kreeg zij geregeld te maken met nare opmerkingen over haar lichaam wat de kenmerken had van een volledig volgroeide vrouw. Toch heeft Liza begrip voor mensen die onwetend zijn over vroegtijdige puberteit, omdat het een onderwerp is waar niet vaak over gesproken wordt.

@lizalouise20 💔 #fyp #foryou ♬ Angel By The Wings – speedllist

Positief

Op social media deelt Liza haar verhaal over de aandoening die zij heeft in om het onderwerp meer bespreekbaar te maken, en krijgt hier vooral veel positieve reacties op. Niet alleen heeft Liza zo lotgenoten gevonden, maar helpt zij ook met de educatie over vervroegde puberteit en de stereotypes die men hieraan verbindt. In haar video’s moedigt zij anderen die zich ‘anders’ voelen aan om zich comfortabeler te voelen en hun lichaam als normaal te accepteren.

Bron: YouTube

Beeld: TikTok @lizalouise20/ YouTube @SWNS

Man geeft €7000 uit aan versiering en viert Halloween maandenlang

Moeder en dochter geven €86.000 uit aan plastische chirurgie om op idool te lijken