in

Toerist valt in krater terwijl hij een selfie maakte

Beeld: Pexels

Als je ergens gaat is het eerste wat je wilt doen een selfie maken. Maar jammer genoeg is het voor deze toerist heel anders verlopen, nadat hij een selfie gemaakt had. Hij is namelijk in de krater van de Vesuvius gevallen nadat hij naar verluidt een selfie had genomen op een verboden route.

Negeren

De 23-jarige en zijn gezin waren op bezoek uit de VS. En volgens de Italiaanse media negeerden ze de bewegwijzering nadat ze een bezoekers hek hadden omzeild en liepen ze over een verboden pad. De man probeerde vervolgens een selfie te nemen op de top van de vulkaan, die uitkijkt over de stad Napels. Hij liet vervolgens zijn telefoon vallen en hij probeerde om het terug te halen. Hij viel enkele meters naar beneden en een reddingshelikopter, politie en Vesuvius-gidsen moesten worden opgeroepen. De laatste abseilend ging naar beneden om hem eruit te tillen. Hij moest behandeld worden voor snijwonden en kneuzingen aan zijn armen en rug. De toerist en de drie familieleden die hem vergezelden worden nu strafrechtelijk vervolgd.

Selfie

Hoewel selfies voor velen van ons een deel van het dagelijks leven zijn geworden, is er een tijd en een plaats voor. Uit een wereldwijd onderzoek is gebleken dat tussen 2011 en 2017 259 mensen zijn overleden tijdens het nemen van selfies. De sterfgevallen waren het gevolg van 137 afzonderlijke incidenten en de gemiddelde leeftijd van de overledenen lag rond de 23 jaar. Bijna driekwart van de sterfgevallen betrof mannen, waarbij vervoer, verdrinking en vallen tot de meest voorkomende doodsoorzaken behoorden.

Bron: Unilad

Beeld: YouTube

World's Best Boss' zorgt voor volledig verzorgde reis naar Bali

World’s Best Boss’ zorgt voor volledig verzorgde reis naar Bali

Vrouw wint rechtszaak tegen Deliveroo nadat afhaalmaaltijd te laat was