in

11 geheimen over vliegen die je moet weten onthult door piloten en stewardessen

Vliegen maakt een groot deel uit van ons leven. Het is een manier om op vakantie te gaan, familie te bezoeken of op zakenreis te gaan. Vliegen kan echter ook een stressvol deel van ons leven zijn. Er zijn zoveel irritante en vermoeiende aspecten te bedenken over vliegen die de ervaring er niet beter op maken.

Een aantal piloten en stewardessen hebben een boekje opengedaan over de duistere waarheden van het fenomeen vliegen die je als passagier misschien liever niet wilt weten. Hieronder hebben we er 11 voor je opgesomd.

1. Piloten moeten verschillende maaltijden eten
“Twee piloten mogen nooit hetzelfde voedsel eten. Zelfs niet delen. Dit is zo afgesproken in het geval van voedselvergiftiging. Zelfs als het eten wordt weggegooid, mag je het niet pakken zonder de toestemming van je leidinggevende. Doe je dat wel, dan kan je ontslagen worden.”

2. Fooien
Iemand op Reddit schrijft: “Niemand geeft ooit fooien aan stewardessen. Dat betekent dat een fooi bij je eerste drankje vaak leidt tot bijkomende gratis drankjes.”

3. Meer ruimte voor je armen Stoelen aan het gangpad en het raam hebben vaak een knop onder de armsteun. Druk erop en die gaat omhoog, wat veel meer ruimte creëert. 4. Slapen in de cockpit

4. “De helft van de piloten slapen tijdens de vlucht en wanneer ze ontwaken is de kans één op drie dat hun copiloot ook aan het slapen is.”

5. Vraag altijd om water uit een flesje
“Denk voortaan twee keer na voordat je een glas water, koffie of thee bestelt tijdens je vlucht. Stewardessen zeggen dat het water meestal uit een tank met water komt die er al lang staat. Dat betekent dat het water niet helemaal schoon is. Vraag dus altijd om een flesje water.”

6. Er wordt niet altijd zuinig met je bagage omgegaan
Een bagagemedewerker onthult: “Staat er ‘fragile’ op je koffer, dan gooien we er harder mee. Staat er een pijl op, dan gaat het ondersteboven in de laadruimte. Het is niet niets om zoveel bagage in die ruimte te proppen en we duwen tot het past.”

7. Neem handzeep mee
Vliegtuigen zijn vies en zitten vol met bacteriën. Zo worden de dekentjes die je kan vragen regelmatig niet gewassen en de uitklaptafeltjes bevatten bijna altijd ziektekiemen.

8. De toiletten kun je ontgrendelen van buitenaf
“Je kunt de toiletten makkelijk ontgrendelen van buitenaf. Er is namelijk, in de meeste gevallen, een mechanisme te vinden achter het ‘niet roken’ bordje. Til gewoon de klep omhoog en schuif de bout om de deur te ontgrendelen.”

9. Harde landing bij slecht weer “Bij slecht weer zijn de landingen vaak opvallend hard. Dat komt niet omdat landen bij regen uiterst moeilijk is, maar omdat piloten dan opzettelijk hard landen om problemen met water op de landingsbaan te voorkomen. Dit soort landingen zijn niets anders dan gecontroleerde crashes.” 10. De waarheid achter het zuurstofmasker

10. “Wanneer het zuurstofmasker naar beneden valt, krijg je ongeveer 15 minuten zuurstof. Dit is echter voldoende tijd voor de piloot om het vliegtuig naar een lagere hoogte te brengen waar je normaal kan ademen.”

11. De lichten
“De ware reden waarom de lichten uitgaan tijdens een nachtlanding is voor het geval het vliegtuig moet worden geëvacueerd: op die manier zijn je ogen al gewoon aan de duisternis zodat je buiten makkelijker kan zien.”

Vergeet deze feitjes niet te delen met je vrienden op Facebook!

Hoe je je wc-rol ophangt, vertelt heel veel over wie je bent

Dit gebeurt er met je lichaam als je 3 dadels per dag eet