in

10 verhalen die bewijzen dat helden geen capes nodig hebben

Ons leven kan lastig zijn, want soms komen we in situaties terecht waar we zelf moeilijk uit kunnen komen. Gelukkig is de wereld gevuld met goede mensen die altijd bereid zijn hun uiterste best te doen om anderen in nood te helpen en ons op de een of andere manier speciaal en verzorgd te laten voelen. Om deze goede mensen te eren, hebben wij besloten om deze voorbeelden te verzamelen die je hart kunnen vullen met hoop in de mensheid.

Verschillende verhalen

1.

In een vreemd land met een vriend stopten we om een riviertje te bewonderen. Een oude man kwam langs op zijn fiets, groette ons, en we realiseerden ons dat geen van beide partijen iets wist van wat de ander zei. Toch probeerde de man ons uit te leggen welke vissen er in de rivier zaten. Uiteindelijk haalde hij een pen tevoorschijn en tekende meer dan een dozijn verschillende vissen en waterdieren op zijn hand en armen, om ons te laten zien wat er allemaal onder water te vinden is. Toen stapte hij weer op zijn fiets en reed langzaam weg. Ik was zo ontroerd. © Castle_of_Aaaaaaargh / Reddit

2.

Ik ontmoette een jongen, en we trouwden vlak voor de feestdagen, dus we hadden niet veel geld. Ik vertelde hem dat het enige wat ik wilde een boom was die niet van plastic was. Toen hij het kreeg, nam hij een man apart en zei ik heb 20 dollar en ik wil alleen een boom voor mijn vrouw. De man liet hem een paar bomen van een meter of vier zien, nam de beste en liep naar onze auto. Ze kostten 50 dollar en mijn man probeerde nee te zeggen, maar de man zei: “Alstublieft, meneer, we hebben u.” De eigenaar kwam terug en zei: “Vrolijk kerstfeest.” Dit gaf ons wat hoop. © Morrigu84 / Reddit

20 Stories That Prove Heroes Don’t Need Capes

3.

Het was Valentijnsdag. Ik werkte in een pop-up winkel voor See’s om te leren hoe je de winkel opent en sluit. Er kwam een vrouw binnen die vragen stelde over de afgeprijsde spullen die we hadden en welke snoepjes er in bepaalde dozen zaten. Nadat ze had betaald en was vertrokken, kwam ze twintig minuten later terug met een klein boeketje bloemen en zei dat ze voor mij waren. Zoiets had ik nog nooit gekregen. Het maakte me aan het huilen. © TheWeebQueen17 / Reddit

4.
Ik herinner me dat ik een keer met mijn moeder een juwelierszaak binnenging toen ik klein was. Ze wilde iets uitzoeken voor een vriendin. De eigenaar van de winkel gaf me een kleine ketting met een witte diamantvormige steen. Het zag er niet al te duur uit, maar ik mis dat soort vriendelijkheid. Hij vroeg willekeurig of ik het wilde hebben, er was geen kwade opzet in het spel. Mijn moeder was er ook, dus het is niet zo dat ze niets gemerkt zou hebben. Als ik ooit een winkel open, wil ik kleine kinderen ook wel eens wat van mijn spullen geven. © call-me-sA5 / Reddit

5.

20 Stories That Prove Heroes Don’t Need Capes

6.

Ik nam mijn kinderen een keer mee naar de Dollar Tree en het was een zware dag. Ik had mijn portemonnee thuis laten liggen en ik zei dat het me speet. Mijn oudste begon een woedeaanval te krijgen en ik probeerde ze allebei de winkel uit te krijgen. Een medewerker betaalde uiteindelijk voor onze spullen (het was ongeveer 8 dollar). Ik lijd aan een ernstige psychische aandoening en het was een uitdaging om de kinderen mee naar buiten te nemen zonder mijn man om te helpen. Ik was zo ontroerd dat ik later die week terugging om ze $20 te geven. Die kleine daad van vriendelijkheid had me zo veel geholpen. © callmesamus / Reddit

7.
De eerste keer in 5 jaar als serveerster dat ik tot tranen (van blijdschap) geroerd ben. Vorige week kwam er een klein meisje binnen met haar familie en ik gaf haar een compliment over haar Assepoester-ketting die ze om had. Vanavond kwamen ze terug, en ze had een cadeautje voor me. Ik heb een moeilijke tijd achter de rug en dit verlichtte mijn leven. © EevieeOso / Reddit

20 Stories That Prove Heroes Don’t Need Capes

8.

In Pakistan, na mijn huwelijk, werd ik gevraagd om eten te maken voor het hele huishouden. Eerlijk gezegd, wist ik niet hoe. Thuis kon ik nauwelijks een roti maken en nu vroegen ze me om zoveel te doen. Ons dienstmeisje, Sehar (ik noemde haar Tante), vond me huilend in de keuken en hielp me door alles heen. Ze hoefde het niet te doen, ze had me gewoon kunnen laten verdrinken, maar ze hielp me. Ik zal haar liefde nooit vergeten. © AllForMyBoy / Reddit

9.
Toen ik een kind was, gingen mijn moeder en ik naar Mcdonald’s. We hebben nooit veel geld gehad, dus toen ik mijn moeder om frietjes vroeg, zei ze dat we die niet konden betalen (bij mijn moeder zei ze dat alleen als het waar was, dus ik drong niet aan). De man die onze bestelling opnam hoorde het en later tijdens het eten bracht hij me wat frietjes, glimlachte en deed een “shh” uitdrukking met zijn vinger. Zo’n klein ding maar ik zal het nooit vergeten, het maakte mijn kleine ik zijn dag. © Onbekende gebruiker / Reddit

10.

20 Stories That Prove Heroes Don’t Need Capes

Bron & Beeld: Brightside

Dit zijn 17 mensen die hun evenbeeld vonden op de meest onverwachte plaatsen

Dit zijn 5 verassende dingen die invloed kunnen hebben op je geestelijke gezondheid