in

Zwangere vrouwen die roken zeggen dat het hun helpt tegen pijn en misselijkheid

Ondanks de schadelijke bijwerkingen weigeren sommige zwangere vrouwen het gebruik van marihuana tijdens de zwangerschap op te geven. 

Zwangere vrouwen die roken

Cannabis is de meest gebruikte federaal illegale drug onder zwangere vrouwen in de Verenigde Staten. Het gebruik onder deze groep is verdubbeld tussen 2002 en 2017, het laatste jaar waarover gegevens beschikbaar zijn.  In sommige gebieden van de VS gebruikt tot een kwart van de zwangere vrouwen marihuana tijdens de zwangerschap, zo blijkt uit een recente studie in het tijdschrift JAMA. Er is echter steeds meer bewijs dat het gebruik van cannabis tijdens de zwangerschap kan leiden tot levenslange complicaties voor zowel moeder als kind, waaronder ontwikkelingsachterstand, gedragsstoornissen, diabetes, hoge bloeddruk en doodgeboorte.

Ondanks de vooruitgang in het onderzoek en de veranderingen in de praktijk van de volksgezondheid, blijft er een belangrijke leemte in de kennis over de effecten van cannabisgebruik op perinatale gezondheidsresultaten,” schreven de auteurs van de studie. De onderzoekers zeiden dat blootstelling aan cannabis tijdens de zwangerschap in verband is gebracht met verschillende nadelige gezondheidseffecten voor het nageslacht, waaronder een laag geboortegewicht, opnames op de neonatale intensive care afdeling (NICU) en vroeggeboorte.  Dit zou te wijten kunnen zijn aan THC, de werkzame stof in marihuana die gebruikers een high gevoel geeft.

Blootgesteld

Verloskundige en gynaecoloog (OBGYN) Dr. Staci Tanouye zei in een TikTok-video: THC is een klein molecuul dat de placenta passeert, dus baby’s worden eraan blootgesteld’. En de hersenen van de foetus kunnen al vanaf 14 weken aan de drug worden blootgesteld, zei ze. Het gebruik is het hoogst in staten waar recreatieve marihuana legaal is, zoals Californië, Colorado en Oregon. Uit een vorige week gepubliceerd onderzoek bleek dat 70 procent van de 53 zwangere vrouwen in Noord-Californië die zichzelf als cannabisgebruiker beschouwden, het elke dag gebruikte. De deelnemers waren gemiddeld ongeveer 30 jaar oud en 20 weken zwanger. Vorig jaar ontdekten onderzoekers in Canada dat één op de 50 zwangere vrouwen cannabis gebruikte in gelegaliseerde gebieden.

Uit hetzelfde onderzoek bleek dat aanstaande moeders die cannabis gebruikten 32 procent meer kans hadden op zwangerschapsdiabetes. En 13 procent meer kans hadden op een keizersnede. Dit verhoogt de risico’s voor zowel moeder als baby tijdens de bevalling. De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en het American College of Obstetricians and Gynecologists (SCOG) raden zwangere vrouwen af om cannabis te gebruiken. Toch blijven veel zwangere vrouwen het middel gebruiken, omdat ze zeggen dat het symptomen als misselijkheid, slapeloosheid, pijn en stress verlicht. Een 28-jarige niet-binaire gebruiker op TikTok die de gebruikersnaam ganondorfsmuse gebruikt, zei in een video dat hun arts hen voorstelde cannabis te gebruiken om gevaarlijk gewichtsverlies tijdens hun zwangerschap te voorkomen. Ik verloor 65 pond tijdens mijn risicovolle zwangerschap’, zeiden ze.

Bron: Dailymail

geschot

Serveerster geschokt door ‘onbeleefde’ boodschap op bon die uitlegt waarom koppel geen fooi gaf

uitgegleden

Vrouw beweert dat ze is uitgegleden over een stuk ham en klaagt restaurant aan om de medische kosten te betalen