in

LOLLOL WTFWTF

Vrouwelijke gevangenismedewerkers hadden ‘ongepaste relatie’ met dezelfde gevangene

Beeld: Unsplash

Twee vrouwelijke gevangenismedewerkers worden ervan beschuldigd dat ze een relatie hadden met dezelfde gevangene. Dit is naar voren gebracht door een rechtbank in Cardiff. Officieel worden ze ervan beschuldigd dat ze het “vertrouwen van de samenleving hebben geschonden”. En dit ook nog op een manier waarbij er “geen redelijk excuus of rechtvaardiging ten grondslag” ligt.

Relatie met dezelfde gevangene

De dames in kwestie zijn de verpleegster Elyse Hibbs en de bewaker Ruth Shmylo. De twee zijn beide 25 jaar oud. De gevangenismedewerkers moeten terecht staan in het Cardiff Crown gerechtshof. Er zal dan een proces worden ingezet om na te gaan als het paar inderdaad een ongepaste relatie had met de gevangene. Deze onbekende gevangene zit zijn straf uit in een cellenhuis in Bridgend. Het vermoeden bestaat dat Shmylo tussen december en april 2021 een relatie zou had met de gevangene. Aan de andere kant verdenken de justitiële autoriteiten Hibbs dat ze in de periode van mei en juli 2021 met de gevangene zou hebben geflirt. Maar Hibbs wordt nog iets ten laste gelegd: ze vertoonde wangedrag tijdens werkuren in de gevangenis. De twee vrouwen moeten volgend maand voor de rechter verschijnen.

De aanklachten

De aanklacht van Hibbs luidt als volgt: “Terwijl u als openbaar ambtenaar, namelijk gevangenisverpleegster, zich opzettelijk en zonder redelijk excuus of rechtvaardiging heeft misdragen op een manier die neerkwam op misbruik van het vertrouwen van het publiek in de ambtsdrager door een ongepaste relatie aan te gaan met een gevangene.” Een passage uit de aanklacht tegen Shmylo leest: “Terwijl u optrad als een openbare ambtenaar, namelijk een gevangenisbewaarder, heeft u zich opzettelijk en zonder redelijk excuus of rechtvaardiging wangedrag gedragen op een manier die neerkwam op misbruik van het vertrouwen van het publiek in de ambtsdrager door een ongepaste relatie aan te gaan met een gevangene.”

De nasleep

Tot op dit moment hebben geen van de vrouwen een pleidooi gehouden op de aanklacht. Hibbs, die in Newbridge in Gwent woont, en Shmylo, die in Pontypridd woont, zullen op 13 september verschijnen voor het gerecht in Cardiff Crown. Wat is de kans dat twee vrouwelijke gevangenismedewerkers een relatie hebben met dezelfde gevangene?

Bron: ladbible

Dit zijn de nieuwe Netflix-films en series die in september 2022 uitkomen

Toerist heeft dringend medische hulp nodig na prank foto met tuinslang